Emporium: groter en in Egyptische stijl

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De locatie is gelijk gebleven: recreatiegebied de Berendonck. Het festival wordt dit jaar geheel ondergedompeld in de mystiek van piramides, sfinxen en de verborgen schatten van de faraos. Initiatiefnemer The Matrixx organiseert het festival een week eerder dan vorig jaar, dus op zaterdag 20 mei. Er zijn meer dan 55 DJs geboekt. De kaartprijs van 30 Euro blijft verrassend laag.

Het nieuwe thema van Emporium is The Rise of the Pharaos en daarmee opvolger van The Empire of Dance. De eerste editie stond in het teken van het oude Rome, in verband met de viering van 2000 jaar Nijmegen. Dit jaar heeft organisator The Matrixx gekozen voor een Egyptisch thema. Dat betekent dat op die dag op recreatiegebied Berendonck piramides, sfinxen en Egyptische tempels zullen verrijzen.

Omdat Emporium flink groeit, wordt het terrein voor het festival vergroot. Er komen twee extra areas bij. Alle goede dingen van vorig jaar blijven: het geweldige recreatiegebied Berendonck, een lange lijst met de bekendste nationale en internationale deejays n een zeer lage prijs van 30 euro per kaartje.

Emporium 2005 werd door bezoekers enorm hoog gewaardeerd, zowel om de locatie, de sfeer, de deejays als de lage prijs. Dergelijke grote festivals elders in het land kosten doorgaan tussen de 45 en 65 euro entree. The Matrixx wil echter dat Emporium ondanks de hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk blijft. Dat is immers ook de kracht van The Matrixx, zegt mede-eigenaar David Brons. Een professionele opzet, alle belangrijke muziekstijlen uit de dance en de grote deejays. Maar toch een lage entreeprijs. Voor Emporium geldt dat dus precies zo.

Emporium, The Rise of the Pharaos, is dit jaar geheel overgeleverd aan de oude heersers van Egypte. Dat betekent dat het hele terrein een Egyptische sfeer zal ademen en dat de decors helemaal zijn genspireerd op het oude Egypte. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wil Brons nog niet kwijt, er zal in ieder geval een 20 meter hoge piramide verrijzen. Verder houden we het mysterieus. Dat is ook juist de sfeer die Emporium dit jaar uitstraalt.



Alle belangrijke muziekstijlen die in The Matrixx zo populair zijn, komen op Emporium terug. De mainstage piramide staat in het teken van trance, house en progressive (produced by XXqlusive). Er is een grote groove en club area (produced by Exxellent), een technostage (produced by Technotrixx) een hardstyle area (produced by XXlerator). Het hardstylegebied wordt overigens n van de grootste op het festival en is ondergebracht in de spectaculaire Tempel van Horus. Verder is er Cleopatras Beachclub (een mediterrane chill-out aan het strand (produced by Eclectixx), een VIP Egyptian Style en - nieuw dit jaar - een extra gebied voor jump/oldschool en early rave. De volledige line-up van DJs en artiesten wordt bekend gemaakt op woensdag 1 maart op www.emporiumfestival.nl.

De Berendonck bewees zich vorig jaar als ideaal festivalterrein, met prachtige bossen, een geweldig strand en een grote recreatieplas voor verkoeling en badtaferelen.

De voorverkoop is reeds begonnen bij Ticketbox en alle filialen van Free Record Shop. Kaarten kosten 30 Euro. VIP kaarten zijn 50 Euro. Vorig jaar was de eerste editie van Emporium ruim uitverkocht. Meer info op www.matrixx.nl en www.emporiumfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws