Deborah\'s Trip

Partyscene Redactie | 8 februari 2006
headlines

Deborah's trip

Een betonnen loods, veel bezwete bovenlichamen, aanstootgevende bewegingen en Portugese funk beats. Iedere zondag is het in de favela van Rio tijd voor de ´Favela Funk Party´.

Aangezien we te horen krijgen dat dit niet een van de meest veilige uitgaansplekken is om je als buitenlander te begeven, nemen we de nodige voorbereidingen in acht. We gaan met een georganiseerd groepje en worden gebracht en gehaald…. bah!!! Maar als naieve westerling lijkt het me inderdaad niet zo een goed plan om ´s avonds even de onbekende favela binnen te stappen.

We krijgen de volgende waarschuwingen mee:

  • Fototoestellen moeten thuis blijven. ´Maak echt geen foto´s, dit levert alleen maar zeer grote problemen op. Je betreedt nu eenmaal het favela wereldje waar het allemaal een beetje anders werkt´.Deborah's trip
  • ´Pas op met de felbegeerde Caiparinha´s. Dit zijn geen bar of restaurant drankjes maar ´favela versnaperingen´. Deze Capairinha´s bevatten pure cachaga. Ze zijn echt erg lekker maar onderschat ze dus niet! Een uurtje gaat alles goed en dan hakt het erin en ben je verloren´.
  • ´Iedereen maar ook iedereen gaat mee in deze auto. Ongetwijfeld dat je een aanrekkelijke Braziliaan zult vinden maar een afspraak maak je maar voor een andere keer… Iedereen die in de favela wakker wordt, ik kom je niet halen!´ Dat is duidelijke taal! Stiekem moet ik wel een beetje lachen, maar na afloop begrijp ik deze info maar al te goed.
  • ´Probeer je niet al te veel als buitenlander te profileren. Pas je aan en dan heb je een geweldige avond´.

Funkbeats

De muziek is al van verre te horen. Ik kan de muziek alleen nog niet zo goed plaatsen. Het klinkt vooralsnog als een soort mix van dierengeluiden met een mega dreun en beat.

Deborah's tripNatuurlijk ook hier weer de nodige ongeregelde mensenmassa´s voor de ingang. Eenmaal binnen, stort ik me tussen de lokale bevolking. Natuurlijk kent deze plek alles behalve een decibellimiet dus de wc papier propjes worden meteen uit de tassen gehaald. Het Portugees klinkt mij vooralsnog als een zeer onbegrijpelijk iets in de oren. Braziliaans Portugees is werkelijk onverstaanbaar!

Een opvallend puntje: De wc´s kennen geen rijen! En waarom? De wc`s hebben hier namelijk geen deuren. Op het moment dat je de wc ruimte betreedt staan de Brazilianen al trappelend voor je neus te wachten tot je klaar bent.

Lichamelijk contact

Een feit is en blijft dat de Brazilianen verschrikkelijk goed kunnen dansen en weinig grenzen m.b.t. lichamelijk contact kennen: aanstootgevende bewegingen in tegen elkaar aanrijende vormen, bestaande uit veel ritmiek, geshake en geschud. Ik, als Amsterdams meisje, raak hier tóch wel enigszins van onder de indruk. Meisjes in té korte rokjes en jongens met bezwete bovenlijfen weten elkaar dan ook prima te vermaken…. Meisjes: bovenlichaam naar voren, ass naar achteren en vervolgens heel veel shaken en draaien. De jongens weten hun plekje achter de chica goed te vinden en ook voor hen geldt: veel shaken, schudden en ´spanken´, om het zomaar te noemen.

De caiparinha´s doen het inderdaad goed... Gelukkig word ik er alleen erg vrolijk en blij van….Een aantal medefeestgangers hebben het helaas iets zwaarder te verduren. Maar de feestvreugde zit er in ieder geval goed in.]

Deborah's tripBraziliaanse charmes

Aan aandacht komt niemand te kort. Voordat je het weet word je door talloze Brazilianen aan alle kanten belaagd. Een ´diep´ gesprek blijft lastig... De meeste Brazilianen verbazen zich werkelijk over het feit dat je Engels en Spaans spreekt maar geen Portugees. De gesprekken hebben in eerste instanie niet veel afwisseling. Het blijft vaak bij: heb je een vriendje? Maar wil je dan geen Braziliaans vriendje? Gewoon alleen eentje voor in Brazilie? Etc etc.... De Braziliaan blijft in ieder geval aanhouden. Maar wanneer je de boys even op andere gedachten brengt, kun je met een mix van Spaans, Engels en het handen en voetenwerk toch nog wel wat leuke en interessante conversaties voeren.

Bijna iedereen en dan bedoel ik ook echt bijna iedereen (op mezelf na natuurlijk, ben helemaal ´happy´ met m’n Argentijnse verovering) slaat een chico of chica aan de haak. Zelfs de mensen waarvan je het echt niet had verwacht.... hahaha!

Deborah's trip


Soms heb je dat wel eens: oren die na afloop natrillen! Dit was meer dan dat..... ik heb echt nog uren in mn bed liggen tetteren van deze Favela Funk avond. Je moet ervan houden maar ik ben in ieder geval fan van favela funk music, een hele eigen en andere muziekstijl! En een avond in een geheel andere uitgaanswereld, die zo ver van Nederland afstaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws