Interview DJ Marnix

Partyscene Redactie | 26 januari 2006
headlines

Fire!Tekst: Frank Böhm

PS: Was 2005 een geslaagd jaar voor je?

2005 was een stuk beter dan 2004. Zowel prive als zakelijk. Ons jubileum in het Sloterpark was geweldig. Daarnaast hebben we onze nieuwe concept FIRE! succesvol gelanceerd. De FIRE! tent op Dancevalley, een preview van het concept, was de bom! Verder is Loveland Recording van start gegaan met 2 x 12" en een dubbel CD. En natuurlijk is T-Dansant nog steeds een super feest op de mooiste lokaties. Al met al een leuk jaar met veel nieuwe projecten!

PS: Je bent net terug uit India. Hoe was het daar? Ga je erheen voor je rust, of om inspiratie op te doen?

Vooral voor veel rust en meditatie. Natuurlijk geeft zo'n spiritueel land je ook veel inspiratie en ideeen. Je komt ook meer tot jezelf in die omgeving. Zen, haha!

Fire!PS: Waarom koos je wederom voor India? Wat heb je specifiek met dit land?

Dit was de tweede keer. Eigenlijk omdat ik daar echt tot rust kom, mits ik niet in de buurt van een grote stad zit. Het is er erg spiritueel. Mensen, dieren, natuur, leven en dood zijn daar zo met elkaar verweven. Dat spreekt mij aan.

PS: Waar ging je zelf vroeger altijd uit?

Ik draai al vanaf mijn 11e dus moest vaak draaien op vrijdagen en zaterdagen. Dus ik ging vaak uit op donderdag en zondag naar de RoXY of de iT. We waren toen 16 en klommen uit het raam om op donderdag naar de iT of RoXY te gaan, daarna ontbijten en naar school. Ook kwam ik in de begintijd veel in de Escape (Chemistry), de Mazzo en natuurlijk de Stalker (Nederlands oudste en kwalitatief beste dansclub). Liefst ging ik als ik vrij had naar one-off party's van bijvoorbeeld de Beatclub, Silly Symphonies, Gaultier, illegale loodsen en ga zo maar door...

Fire!PS: Hoe gaat het met Loveland Recordings?

Zoals ik al zei was het een leuk introductie jaar. De eerste 12" van Marnix & Mustafa - Time 2 get Funky, is goed verkocht en komt nu opnieuw uit op Fame Records (Armada) en Azuli (London).

De 2e 12" is een classics persing geworden van Eric Nouhan en Dimitri's Alice D in Wonderland en Cuba, inclusief een top remix van Orlando Voorn. Deze was ter ondersteuning van onze eerste (dubbel) CD op Loveland Recordings: The best of Eric Nouhan en Dimitri - Careful Digit. Hierop staan alle geremasterde classics van dit duo en van Eric Nouhan met andere producers. Ook staan er nooit eerder gereleasde tracks op (juweeltjes).

MarnixDadara heeft de prachtige hoes van de CD ontworpen. Al met al een must have voor iedereen die in de begin van het ontstaan van de house muziek rondliep in de Amsterdamse scene. De CD’s zijn bij de betere platenzaken en tijdens onze evenementen te verkrijgen.

PS: Welke releases staan dit jaar in de planning?

LLR 003 Marnix - FIRE!. Deze plaat komt in maart uit en is een echte dansvloer kraker. Ook de remixen van Jamie Anderson en Sebastien Leger zijn steengoed!

PS: Over FIRE! gesproken, hoe loopt het?

Helemaal top. Het is echt een energierijk feest. Knallen met z'n allen! Afgelopen zaterdag hadden we een editie in Groningen in samenwerking met Club Pepper. Helemaal uitverkocht. Wat een top publiek in het hoge noorden! Het dak ging eraf.

PS: Wat is de gedachte achter dit concept en wat is precies het verschil (afgezien van de frequentie en tour) met Rise?

Rise was echt meer tech-house en techno georiënteerd. De 2e zaal bij Rise was altijd standaard (piemeltjeshouse zouden onze vrienden uit Rotterdam zeggen, haha). Ook wisselden we binnen Amsterdam vaak van lokatie in tegenstelling tot FIRE! wat echt een thuisbasis heeft oftewel Hotel Arena. Bij FIRE! is het in de hoofdzaal iets breder en minder hard maar wel zeker net zo diep en energiek. Breder in de zin van electro/house tot coole funky techno. Tevens is er een hele FIRE! look en feel. Vlammen, visuals, extra licht, sirenes, sound effects, rood/geel, extra geluid, een luxe Feel it-lounge, Xbox 360 consoles, eten, massages, cocktailbar zijn slechts al elementen die het concept een unieke uitstraling geven.

Fire!Verder wordt de kleine zaal gehost door verschillende vooraanstaande organisaties die met hun eigen visie op muziek en décor het concept verassend houden.

PS: Kan je al wat meer vertellen over het Loveland festival? Wordt het vergelijkbaar met 10 jaar Loveland?

De lokatie is weer in het prachtige Sloterpark aan het meer inclusief de eilandjes en de zwembaden. Verder wil ik er op dit moment nog niet teveel over kwijt. Wel wordt het groter dan de try-out van vorig jaar en hebben we al een aantal artiesten bevestigd die absoluut de moeite waard zijn....(dit is een understatement!)

PS: Kan je alvast 1 (buitenlandse) artiest verklappen?

Sebastien Leger live! Haha, nog even geduld lieve mensen, maar het zal niet
tegenvallen...

Fire!PS: Hoe ben je bevriend geraakt met Sebastien? Hij woont nu bij je in?

Ik boekte Seb voor de eerste keer bijna 6 jaar geleden. Ik hoorde producties van hem en haalde daar meteen zijn talent uit. Na zijn eerste DJ optreden was ik meteen verkocht. Langzamerhand zijn we door de jaren heen goed bevriend geraakt en ik zie hem een beetje als mijn talentvolle broertje.

Hij woonde in Aix en Provence waar helemaal niets gebeurt. Zijn meeste boekingen waren in het buitenland en bij mij. Dus een logische stap was naar Amsterdam verhuizen (Schiphol + Loveland). Hij woont hier nu ruim een jaar en maakt de laatste tijd hier de ene na de andere top productie. Ook op gebied van DJ-en hebben we elkaar positief beinvloed denk ik. En nee, hij woont niet bij mij thuis.

Fire!PS: Je was een van de eersten die de zondagmiddag/avond ging benutten in Amsterdam. Nu zijn er veel concepten op zondag. Wat vind je daar van?

Hoe meer feesten hoe beter denk ik maar. Goed voor de scene. Maar helaas vind ik het aanbod nog steeds onder de maat. Mensen kopieren elkaars conceptje. Iedereen boekt dezelfde DJ's. Ik wil iedereen graag helpen met het opstarten van een organisatie. Ik vind dat er te weinig jonge mensen beginnen met leuke feesten. Ik begon met organiseren toen ik 18 was, en op mijn 11e jaar al met een drive-in disco en platen draaien. Klein begonnen en langzaam gegroeid. Tegenwoordig willen nieuw organisaties of meteen heel groot commercieel geld verdienen of eindeloos moeilijk underground blijven. Ik denk juist dat je moet groeien vanuit klein/underground naar credible commercieel.

Fire!PS: Als je, ongeacht de realiseerbaarheid ervan, een productie mocht neerzetten in Amsterdam, wat voor feest zou dat worden?

Voor mij zijn er eigenlijk geen limits. Heb ook al de meest mooie lokaties in Amsterdam gedaan denk ik. Maar okay laat me eens denken....

  • Locatie: De Dam & Paleis op de Dam
  • Thema: FIRE!
  • Datum: Hartje zomer, van zonsondergang tot zonsopgang
  • Line-up:
  • Dam: Dimitri, Laurent Garnier, Underworld (live), Carl Cox en afsluiter Secret Cinema (live)
  • Paleis: Tiefschwarz, Sasha, Sebastien Leger en afsluiter Marnix (ik zei de gek)

Marnix draait morgen op zijn eigen feest FIRE! in Hotel Arena van 22.00-04.00. Kaarten doen 15,- aan de deur. Naast zijn maatje Sebastien Leger draait ook Laidback Luke in de grote zaal. De kleine zaal wordt gehost door de Magma Mama’s, met 100% Isis, M-Cecile en Lin. Meer informatie via www.loveland.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws