Layo & Bushwacka! present Feels Closer

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ze draaien op zaterdag 28 januari in de Utrechtse Winkel van Sinkel en op zondag 28 januari in de Amsterdamse Melkweg. Dit alles in het kader van hun nieuwe album Feels Closer dat eind februari in de winkels ligt. Op beide avonden wordt dit Engelse duo bijgestaan door Benny Rodrigues, die perfect aansluit op het muzikale profiel van deze heren.

Mocht je je ooit verdiept hebben in het Londonse clubcircuit, dan weet ongetwijfeld al meer over dit duo. Layo Paskin was samen met Mr. C verantwoordelijk voor de oprichting van The End, de legendarische club in hartje Londen. Dat is dan ook gelijk de thuisbasis van Layo & Bushwacka!, waar ze hun onder meer hun residency hebben en eenmaal per maand een nacht lang hun kunsten vertonen tijdens de All Night Long avonden. Niets is dit duo vreemd. Van House tot Electro, van TechHouse tot Breakbeats, van Minimal tot Techno, het hele spectrum: Als het maar grooved en lekker blijft rollen. Op 1 oktober was FCA te gast in The End. Volgens Cliff de LIsle (FCA) was dit het beste wat hij in 2005 had gehoord.

Layo & Bushwacka! zijn al hun hele leven lang bijna alleen maar bezig met muziek, zij het op totaal verschillende manieren. Layo was van het begin af aan bezig met alles wat ook maar met house te maken had. Mathew Bushwacka! B. echter begon zijn muzikale carrire bij de London School Symphony Orchestra, en juist die achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ze elkaar perfect aanvullen, zowel in hun producties als in hun DJ-sets. Daarnaast was Matthew al vroeg een fervente Rave-bezoeker.

Op hun laatste album, Night Works uit 2002, was die cohesie goed te horen. Mathew was verantwoordelijk voor de twists en Layo gaf het geheel vorm, omdat hij als geen ander weet hoe house in elkaar zit. Dat leverde dus onder meer de dansvloerhit Love Story op, een inmiddels grijsgedraaide klassieker.
Hun nieuwe album Feels Closer zal in dat opzicht zeker niet onder doen voor zijn voorganger en komt medio februari uit op hun eigen label Olmeto Records. Dat Feels Closer boordevol verassingen zit, is al te zien aan de tracklist. Zo hebben ze samengewerkt met Green Velvet en maakten ze gebruik van de vocalen van Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Het album is naar eigen zeggen hun meest warme album ooit.



Op beide avonden draaien ze een extra lange set van 4 uur. Verwacht het onverwachte, dat is het enige zinnige wat erover te zeggen valt, want dit duo weet als geen ander hoe je in clubs kan zorgen voor een dampende sfeer, met een onnavolgbare platenkeus en natuurlijk heel veel nieuw werk.

Kaarten voor beide feesten kosten in de voorverkoop 12,50 (ex.fee) en zijn in beide gevallen te bestellen bij Ticketbox en enkele reguliere voorverkoopadressen. Kaarten voor de Melkweg zijn daarnaast ook te halen bij Ticketservice en het Amsterdams Uitburo.

Mocht je al een voorproefje willen nemen op het nieuwe album: de eerste single ervan, Live2Live (feat. Green Velvet), met remixes van Loco Dice, Jesse Rose en natuurlijk Green Velvet himself, ligt eind januari in de platenbakken.
Ben je nieuwsgierig geworden naar hun draaistijl: surf naar www.fca.nl en luister naar hun set in The End van 1 october 2005.

Meer info: www.fca.nl / www.layoandbushwacka.com / www.olmetorecords.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws