Massive Attack Greatest Hits

Partyscene Redactie | 13 januari 2006
headlines

massive attackMassive Attack is een van de gezichtsbepalende groepen geweest van de downtempo en triphop scene, zoals dat vroeger nog genoemd werd. Hun vier albums ‘Blue Lines’, ‘Protection’, ‘Mezzanine’ en ‘100th Window’ spreken tot de verbeelding en mogen stuk voor stuk juweeltjes genoemd worden. De vier albums zijn samen ruim 9 miljoen keer over de toonbank gegaan en hebben de groep een flink aantal awards en hits opgeleverd.

Nu verschijnt er op 27 maart dus een greatest hits album, dat de titel ‘Collected’ heeft meegekregen. Het album bestaat uit twee cd’s. Op de eerste cd staan grote hits als ‘Unfinished Sympathy’, ‘Safe From Harm’, ‘Protection’, ‘Teardrop’ en ‘Angel’. De tweede cd is een compilatie van zeldzaam en bewerkt materiaal, maar er staat ook een gloednieuwe track op, genaamd ‘Live With Me’ en een dvd met alle video’s die er van de band verschenen zijn. Het nieuwe nummer luidt een meer soulvolle richting van Massive Attack in.

Fans van Massive Attack die nog meer nieuwe nummers willen horen moeten nog even geduld hebben. Robert Del Naja, Neil Davidge en Terry Callier zijn namelijk druk bezig met een nieuw album. Het wordt hun vijfde en er zijn al zeven tracks klaar. Een titel is er al wel. De cd gaat ‘Weather Underground’ heten en verschijnt pas in februari 2007. Nog even wachten dus. Maar Massive Attack zal tot die tijd wel een aantal concerten geven, waarbij het nieuwe werk ongetwijfeld te horen zal zijn. Het is nog niet bekend of de groep ook Nederland aan zal doen.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws