Djtrx

Partyscene Redactie | 13 januari 2006
headlines

Wie maanden of zelf jaren lang op zijn zolderkamertje zijn eigen tracks heeft geproduceerd maar dan niet verder komt dan de complimenten van vrienden, krijgt nu de kans om op Djtrx ontdekt te worden. De site is gemaakt in samenwerking met DJBroadcast en is bedoeld voor alle soorten dance.

djtrxOp de site kunnen producers een profiel aanmaken, waarna ze gratis hun eigen tracks kunnen uploaden. De bezoekers van de site kunnen vervolgens hun oordeel geven over die nummers. De beoordeling gebeurt middels karmapunten en een track kan alleen ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. De luisteraars bepalen dus de kwaliteit van de muziek en fungeren eigenlijk als A&R managers, die bij gewone labels ook bepalen welke muziek er uitgebracht gaat worden. “We hebben al veel aanmeldingen binnen, daar sta ik van te kijken,” vertelt DJBroadcast eindredacteur Eric van den Boogaard. “De muziek die er nu op staat gaat van tribal naar hardstyle en van club naar gruizige electro. Dit is de eerste stap. We moeten nu eerst werken aan een community van producers. Het moet echt gaan leven. Producers kunnen zo ook met elkaar in contact komen, feedback van elkaar krijgen en misschien wel remixen van elkaars nummers maken.”

Grote kracht van het project is de laagdrempeligheid. Eric: “Het kost je eigenlijk niets om je muziek aan de man te brengen en het werkt heel erg snel. Het probleem was gewoon dat veel mensen mooie muziek gemaakt hebben, maar niet weten hoe ze het moeten verkopen. Ook is dit een manier om te zien of je goed bezig bent als producer. Als je track wordt afgekraakt dan moet je misschien even te rade gaan bij jezelf. Maar wie weet wat er voor beginnende producers uit komt. Ik denk dat dat voor hen ook de juiste instelling moet zijn.” Iedereen mag slechts één keer per track stemmen. De populairste tracks verschijnen in de chart en de beste producties worden periodiek uitgebracht en verkocht via de salespartners van Djtrx. Een echte platenmaatschappij wil Eric het nog niet noemen. “Dat zou misschien weer een later stadium kunnen zijn, maar als er vraag ontstaat naar vinyl, dan zou het kunnen. Binnenkort zullen de tracks via een aantal downloadsites verkocht worden. Producers krijgen dan een echte platendeal en mogen de helft van de netto winst zelf houden.” Ook de administratieve afhandelingen, zoals Buma/Stemra, neemt Djtrx voor haar rekening.       

Kijk voor meer informatie op www.djbroadcast.nl/djtrx.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws