Festival deBeschaving maakt eerste namen bekend

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

In totaal zullen er meer dan 50 acts en activiteiten te zien en te doen zijn verdeeld over 4 podia, 2 performing area's en verspreid over het terrein. Het programma zal komend jaar mooier worden dan ooit met veel muziek, theater, poezie, dans en debat. Ook het festivalterrein staat zoals elk jaar weer bol van de attracties, rariteiten, veldvoorstellingen, installaties en er is een festivalmarkt. Festival deBeschaving zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 2 september en de reguliere voorverkoop start begin juni.

Eerste namen
Silence is Sexy won onlangs het Life is Live Festival wat hun een optreden tijdens deBeschaving bezorgde. Een paar weken later sleepte ze in een vol Paradiso de overwinning binnen van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Pop/Rock. Soulvation is een energieke dance-live-act onder aanvoering van dj Ronald Molendijk. Ze combineren de beste kanten van house, pop en jazz tot een opzwepend geheel, en tijdens deBeschaving met een complete live band! Miss Antartica heeft Amsterdam als uitvalbasis, terwijl haar roots zowel in Nederland als Engeland liggen. De intense indierock laat duidelijke invloeden horen van artiesten als Sigurros, Mogwai en Wheat. Lefties Soul Connection is een collectief van vier muzikanten met een passie voor voor ruwe, pure, funk & soul. Ze zijn waarschijnlijk de eerste en momenteel de enige"deep funk & raw soul" band in Nederland.

Nominatie beste festival
Het wordt de vierde editie van dit Utrechtse festival en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een festival van landelijk niveau.


Een blik vanuit de lucht...

Afgelopen jaar wisten zo'n 4.500 bezoekers het festivalterrein te vinden. Ondanks het slechte weer waar het festival mee te kampen kreeg trok het festival 1500 bezoekers meer dan het jaar ervoor. deBeschaving kreeg een mooi kerstcadeau toen zij 24 december te horen kregen genomineerd te zijn voor een KinkFM NightliveXS Award. Een nominatie in de categorie "Beste Festival Nationaal". Het publiek bepaalt hier de uitslag waarvan de uitreiking 12 februari plaatsvindt, in Paradiso Amsterdam. Stemmen op n van de tien genomineerde festivals kan nog tot 27 januari op de site www.livexs.nl

Verhuizing
De lokatie blijft dit jaar nog dezelfde, maar de datum is wel verplaatst. Met deze verplaatsing naar 2 September verschuift deBeschaving drie weken naar voren. Redenen hiervoor zijn voornamelijk op organisatorisch vlak, maar wat ook heeft bijgedragen is de late zomervakantie komend jaar. En dat heeft weer betrekking op bijvoorbeeld de bouwvak, waar meerdere belangrijke partners mee te maken hebben. Ook hoopt de organisatie op goed festivalweer door de verplaatsing.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws