PS Interview: Chocolate Puma

Partyscene Redactie | 6 januari 2006
headlines

Chocolate PumaTekst: Frank Böhm

PS: Wie is Chocolate Puma?

Chocolate Puma zijn : DJ Zki & Dobre die met diverse zangers en zangeressen zoals Evo (Ivo Maissan), David Goncalves en Tina Harris samen werken. Naast Chocolate Puma hebben Zki & Dobre nog diverse andere projecten gedaan zoals Jark Prongo, The Good Men, Klatsch!, René et Gaston en Tomba Vira. Verder hebben zij 2 eigen platenlabels, namelijk Pssst Music en JP records.

PS: Omschrijf jezelf in 5 woorden

René: Muziekmaker, precies, houvandedansvloer, open, direct
Gaston: Muziekmaker, precies, houvandedansvloer, iets minder open en direct

PS: Waar luisterden jullie als puber veel naar?

René: Nina Hagen, Prince, Stranglers, Funkadelic, Depeche Mode, Joy Division, Sisters of Mercy, George Duke, Fad Gadget, Neon Judgement, The Cramps, Mud
Gaston: Mijn moeder

Chocolate PumaPS: Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Uit alles wat geluid maakt, dus ook muziek van anderen (pop, R&B, rock, dans, hip hop, soul, enz.).

PS: Waar zijn jullie allemaal mee bezig geweest in 2005?

We zijn verhuisd met de studio, dus we zijn vooral hard aan het werk geweest in en aan de studio. Diverse tracks gemaakt waaronder een nieuwe Chocolate Puma: "Always and Forever" en een nieuwe Jark Prongo: "Rodeo". Verder “Una Paloma Blanca” geremixed voor de film Vet Hard. En er liggen nog veel nieuwe tracks op de plank.

PS: Jullie hebben je dus in 2005 voornamelijk op het produceren gestort en bijna niet meer achter de decks gestaan. Waarom?

We vinden het gewoon leuker om in de studio te zitten en doen dat dus 5 dagen in de week. Zo is er weinig tijd over om te draaien, en als je draait moet je dat goed doen en er dus veel tijd in stoppen.

Chocolate PumaPS: Als jullie een feest mochten organiseren, ongeacht budget/locatie, hoe zou dat feest eruit zien, op welke locatie, wie zouden er zeker moeten optreden en bij moeten zijn?

Ten eerste moet de lokatie top zijn. Bijvoorbeeld een oud gebouw ergens op IJsland, met 3 zalen van ± 700 tot 1000 personen per zaal. Ten tweede moeten het geluid en de DJ-booth superb zijn. Ten derde moet het licht, maar vooral de lichtman erg goed zijn. Daarnaast moeten het deurbeleid, de garderobe, de toileten, de bar en het parkeren goed geregeld zijn.

Als line up hadden we het volgende in gedachten:
Zaal 1: Carl Cox, Laidback Luke, Marnix & Joris Voorn (live)
Zaal 2: Roger Sanchez, Roog, Dimitri, Shinedoe & Remy
Zaal 3: Plump DJ's, Derrick May, Joost van Bellen & Underworld (live)

Chocolate PumaPS: Jullie produceren ook liedjes voor commercials, vertel daar eens wat over.

Het is eigenlijk meer zo dat de reclamemakers bestaande tracks van ons gebruiken voor hun commercials. Bijvoorbeeld de Hi commercials met Ruud Gullit en die in het toilet. We hebben wel eens iets geproduceerd speciaal voor een commercial (b.v. Sensodyne tandpasta ) en staan daar ook voor open, maar dat is niet ons dagelijks werk.

PS: Wat vonden jullie zelf erg goede producties/producers qua dance de laatste tijd?

Armand van Helden, Roger Sanchez, Thomas Andersson, Bryan Jones, de Zweedse boys, Stuart Price en Kid Sublime.
Chocolate Puma
PS: Waarom werken jullie zelf eigenlijk met zoveel verschillende aliassen?

Toen we op een gegeven moment 3 producties in een week maakten wilden we ze de week erop meteen uitbrengen. En omdat ze allemaal zo verschillend klonken hebben we verschillende artiesten namen eraan gehangen. Daarnaast is de druk best hoog als je net onder een naam een hit hebt gescoord en dat vonden en vinden we niet prettig. We leveren juist de beste platen af als er geen verwachtingen zijn.

Chocolate Puma
PS: Wat zijn de plannen voor dit jaar?

In april komt "Always and Forever" in Engeland op Positiva uit. We gaan dus binnenkort een opvolger maken. Daarnaast zijn we gevraagd een track voor Dannii Minogue te maken. Ook gaan we "Most Precious Love" van Blaze remixen. En verder eigenlijk gewoon doorgaan met produceren van eigen tracks.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws