Jahcoozi

Partyscene Redactie | 6 januari 2006
headlines

JahcooziJahcoozi ontstond toen de uit London afkomstige zangeres Sasha Perera via via de beats van producer Robot Koch te horen kreeg en hij ook haar stem hoorde. Al gauw kwam daar de Israëlische geluidstechnicus Oren Gerlitz bij, die in 2001 vanuit Tel Aviv naar Berlijn was verhuisd. Ondanks de totaal verschillende culturele en muzikale achtergronden van de drie, kwam er al gauw een eigen geluid uit de nieuwe groep, de typische originele Jahcoozi stijl. Een sound die door sommigen omschreven wordt als ‘ragga-tech, bliphop of click pop illectronica’.

Dat Jahcoozi niet in een hokje te stoppen is, bewijst hun debuutalbum ‘Pure breed mongrel’ dat in september uitkwam op het vermaarde Kitty-Yo label, bekend geworden door artiesten als Peaches, Jay Haze en Jimi Tenor. De veelzijdige stem en vlijmscherpe raps van Sasha, gecombineerd met de rauwe beats en productie van Koch en de bas-en gitaar melodieën van Gerlitz vormen tesamen een verassend geheel, dat vrijwel alleen maar goede reacties opleverde. Zo draaide de legendarische BBC-presentator John Peel ooit hun eerste single ‘Fish’.

Met hun freaky live shows maakten ze al indruk als voorprogramma van artiesten als Aphex Twin, Chicks on Speed, Jamie Lidell, Mocky en Tiefschwarz. Daarbij vielen ze op met remixes voor Stereotyp, Modeselektor en DJ Highfish. Zelf omschrijven ze hun album als ‘ Mongrel music, made by mongrel people for a mongrel society’.

Bij een eigenzinnige band horen eigenzinnige DJ’s. Aardvarck, bij de burgerlijke stand bekend als Mike Kievits, zal de avond openen met zijn kenmerkende en niet te peilen manier van mixen van alles wat een beat heeft. Aardvarck staat momenteel in het middelpunt van de internationale belangstelling met zijn ‘Cult Copy’ album dat nu uit is op het Amsterdamse Rush Hour. Als afsluiter heeft 11 een van hun favoriete DJ’s uitgenodigd, namelijk Eindhovenaar max404. Erwin van Moll is momenteel druk bezig met zijn muzikale partner Jan Vanderlest met de opvolger van het spraakmakende eerste Clashing Egos album. Onlangs belandden enkele van hun tracks al op mix-cd’s van Berlijnse dj’s als Ewan Pearson en DJ Naughty en als DJ is Van Moll begonnen aan zijn tweede jeugd met regelmatige optredens in clubs in Glasgow, Berlijn en in Nederland in de Eindhovense Effenaar en natuurlijk 11.

  • 11 presents Jahcoozi - 14 januari 2006
  • Live: Jahcoozi (Kitty Yo, Berlin)
  • DJ’s max404 (Eskimo Recordings, Eindhoven), Aardvarck (Rush Hour, Amsterdam)
  • VJ’s Citizen. Entree €10/11_ben_jezelf pashouders €8
  • www.kitty-yo.de
  • 11                              
  • Oosterdokskade 3-5, Amsterdam
  • www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws