Casper Reinders

Partyscene Redactie | 16 december 2005
headlines

Casper ReindersTekst: Frank Böhm

PS: Omschrijf jezelf eens in 5 woorden

Conceptmaker, gedreven, eerlijk/oprecht, passioneel en soms een tikkeltje naïef.

PS: Al je horeca gelegenheden staan in het teken van Azië. Wat heb jij precies met werelddeel?

Vakantie, eten en antiek van Korea, Vietnam en Indonesië tot China en Japan. Ik ben opgegroeid met de Aziatische cultuur. Ik ben opgevoed met Indonesisch eten en heb een aantal aangetrouwde Indonesische familieleden. In mijn ouderlijk huis staat veel Aziatische kunst. Mijn vader en broer hebben beiden een tijd in Indonesië gewoond. Zelf spaar ik van alles uit Azië (aziatica zoals ik het zelf noem): van tattoo-apparaten en meubels tot erotische prents. Je kunt wel zeggen dat mijn familie/opvoeding veel te maken heeft met mijn voorliefde voor Azië.

PS: Vuong is alweer je vierde horeca zaak. Wat verwacht je ervan?

Ik verwacht van Vuong dat het een breed publiek gaat trekken, anders dan bijvoorbeeld Jimmy Woo. Vuong heeft een open en vriendelijk karakter. Het is ook de eerste horecagelegenheid die ik heb die ook overdag geopend is. Vuong heeft een barista (koffie-expert) in dienst, dus voor het lekkerste kopje koffie moet je daar zijn. Je kunt er ook terecht voor een (kwaliteits)wijntje of tapbiertje. Er wordt de gehele dag eten geserveerd: ontbijt, lunch en diner. Vuong is horeca in de breedste zin van het woord!

PS: Vertel eens wat meer over de opium kit in Vuong

De opium kit is een aparte ruimte op de 2de verdieping die los staat van het grand café. Alleen toegankelijk voor leden op uitnodiging, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt het zien als een soort sociëteit zoals de Kring.

PS: Hoe onderscheid jij je van andere horeca ondernemers?

Ik probeer me niet bewust te onderscheiden van andere horecaondernemers. Natuurlijk is iedere ondernemer uniek, met een eigen visie en stijl, maar ik doe gewoon dat waar ik me goed bij voel. Kwaliteit vind ik heel belangrijk; zowel het interieur als het personeel en de dranken en spijzen moeten van goede kwaliteit zijn. Verder ben ik graag vernieuwend bezig. Ik wil niet zeggen dat ik iedere keer het wiel uitvind, maar ik probeer nieuw leven te blazen in oude klassiekers (bijv. noodles bij NOA, cocktails bij Suzy Wong en Jimmy Woo en een barista bij Vuong). Tot slot vind ik het belangrijk dat het interieur internationale allure heeft.

 PS: Wat vind je van t huidige horeca klimaat?

Het horecaklimaat in Amsterdam wordt steeds beter. Ik denk dat we over 2 á 3 jaar internationaal meedoen. Er zijn de afgelopen tijd een aantal geweldige horecagelegenheden bijgekomen. Om er een paar namen te noemen: Envy, Onassis en het College Hotel. Je ziet ook dat bijvoorbeeld barman/vrouw steeds meer een echt beroep wordt. Alleen een biertje kunnen tappen is niet meer voldoende: kijk maar naar de opkomst van professionele cocktailshakers en het beroep van barista.

PS: Hoe staat het met je plannen in NYC?

Mijn plannen in New York gaan niet door, dus daar kan ik kort over zijn. Voorlopig blijf ik lekker in Amsterdam!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws