Detroit Grand Pubahs live in 11 Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 2 december is het weer de beurt aan Infamous Mudclub-hosts Monica Electronica en Josz LeBon om de eerste vrijdag van de maand te vullen met electro, disco en new beat geluiden, ookwel vinyl van de rommelmarkt zoals zij hun sound zelf graag omschrijven. Voor deze december editie nodigen zij The Detroit Grand Pubahs (Det.Ele.Funk) uit voor de live ondersteuning.

Als je de Detroit Grand Pubahs in het kort zou moeten samenvatten schieten de termen fun, funk en zo gek als een deur je onmiddelijk te binnen.
Grand Pubahs-oprichters Paris the Black Fu en Andy Toth ontmoetten elkaar in 1998 en ontdekten al gauw hun gezamelijke interesse in electronic lo fi-funk. Ze experimenteerden met geluiden en kwamen zo op hun P-funk, cartoon sexuality with a raw, minimal Techno Booty-sound. Als The Detroit Grand Pubahs brachten ze in 1999 hun eerste single uit op de Mad Circus EP van Brian Gillespies label Throw. Daar werd de single Sandwiches een grote hit. De Pubahs remixten vervolgens tracks van onder andere Cornershop, Op:l Bastards, Gigolos Moscatello en werden door Steve Bugs Poker Flat label gevraagd Hot van Mrtini Brs nog even aan dat lijstje toe te voegen. Die laatste samenwerking resulteerde uiteindelijk in de release van het album Galactic Ass Creatures from Uranus op Poker Flat. Ondertussen is Andy Toth vervangen door The Mysterious Mr , deed voorman Paris the Black Fu van zich spreken middels gastoptredens op tracks van Phonique (Dessous) en the Lotterboys (Eskimo) en hebben ze sinds kort een eigen label genaamd Det.Ele.Funk (Detroit Electro Funk) waarop de nieuwe single Plastic Gene binnenkort zal uitkomen.



Optredens van de Pubahs zijn altijd spraakmakend. Vocalist Paris zal ongetwijfeld de gekste fratsen uithalen en meerdere persoonlijkheden aannemen op het podium. Verwacht rare outfits, blote billen en een hoop humping on stage.

Vrijdag_2 december
The Infamous Mudclub
Live: Detroit Grand Pubahs
DJs Monica Electronica, Josz LeBon
Entre 10 euro | 11_ben_jezelf_pashouders 8 euro
www.infamousmudclub.web-log.nl

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws