The Battle against Violence

Partyscene Redactie | 30 november 2005
headlines

stop zinloos geweldIn dit kader hebben 8 top dj’s zich belangeloos vrijgemaakt om mee te werken aan The Battle Against Violence welke gaat plaatsvinden aanstaande vrijdag, 2 december in het Paard van Troje te Den Haag.

Hoe treurig het ook is, tegenwoordig krijg je tijdens het stappen steeds vaker te maken met vechtpartijen, discriminatie, ordinaire ruzies en onverdraagzaamheid ten opzichte van anderen. Jeffrey Bloem van de organisatie Hague Dance Ministry liep al langer rond met de gedachte om met dit thema een positieve impuls te geven binnen de dance scene en mensen hierover bewust te maken. Zo ontstond bij hem het idee om een feest te organiseren met als thema ‘Stop zinloos geweld’. “Wij zijn van mening dat mensen ontvankelijker zijn voor aandacht aan een sociaal maatschappelijk probleem als zinloos geweld, wanneer ze in een goede stemming zijn. Tijdens het uitgaan worden mensen geconfronteerd met geweld, door juist op dat moment bewustwording te creëren hopen wij ons steentje bij te dragen aan een socialere maatschappij”, aldus Jeffrey Bloem. 

Na meerdere edities van Youth against Violence in o.a. het Paard van Troje, hoopt Hague Dance Ministry zijn statement nu eindelijk eens duidelijk te maken aan heel Nederland met het dit evenement.

The Battle against Violence zal een om de twee maanden terugkerend evenement worden langs verschillende clubs door heel het land, met de bedoeling om elke stad er nogmaals van bewust te maken dat zinloos geweld echt zinloos is. De start van deze tour begint aanstaande vrijdag, 2 december in Den Haag en zal andere steden aandoen als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen en vele andere.

mark van dale vs marcelloDe opbrengst vanuit de kaartverkoop zal onder andere ten goede komen aan het geven van workshops op scholen en het opzetten van verschillende projecten in het teken van zinloos geweld, het organiseren van verschillende manifestaties door het hele land, het steunen van families van de slachtoffers d.m.v. het schenken van een gedenksteen, het steunen van stichtingen die zich hard maken voor het thema, etc. . 

De tijden van de battles zijn bekend:

  • 22.00 – 23.30 Jurgen vs. Joy de la Rosa
  • 23.30 – 01.00 Mark van Dale vs. Marcello
  • 01.00 – 02.30 Ricky Rivaro vs Brian S
  • 02.30 – 04.00 Bjorn Know-How vs. Rob Boskamp

Er zijn nog kaarten voor dit evenement verkrijgbaar bij de dagkassa van het Paard van Troje te Den Haag en Ticketservice à 10 euro.

Na afloop van de eerste editie gaat het feest gewoon door, want om 04.30 uur start de officiële afterparty van The Battle Against Violence in club La Luna aan de buitenhof te Den Haag. Doormiddel van een back 2 back set zullen Bjorn Know-how en Rob Boskamp Den Haag nogmaals op zijn grondvesten doen laten schudden! Entree van deze afterparty bedraagt 5 euro te betalen aan de deur.

Meer info op www.danceagainstviolence.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws