Qlimax komt naar Belgi

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na het grote succes van de stage hosting op het ID&T evenement Tomorrowland en het recordtempo waarin Qlimax in Nederland dit jaar uitverkocht, was dit het juiste moment.

Q-dance is ondermeer bekend van grootschalige dance evenementen zoals het outdoor dance festival Defqon 1 (40.000 bezoekers), het groots opgezette indoorfestival In Qontrol in de Amsterdam Rai (35.000 bezoekers), haar vaste hosting van de drukst bezochte stage op Mysteryland en uiteraard het spektakel evenement Qlimax (25.000 bezoekers).

Q-Dance is het zusterbedrijf van ID&T. Waar ID&T zich binnen zowat alle genres van dance muziek profileert, richt Q-Dance zich specifiek tot de hardere genres van dance.

De evenementen van Q-Dance zijn in Nederland enorm populair en meestal ruim op voorhand uitverkocht. Succes ingredinten zijn, de meest tot de verbeelding sprekende producties, line up die binnen het segment steeds de wereldtop bevat, krachtige online communicatie via de fantastische event websites.

Q-Dance: Tomorrowland was voor ons echt een eye opener. Onze area was vanaf opening tot het eind van het evenement afgeladen en de reacties van het publiek waren overweldigend. Ook na afloop werd er op de diverse websites en in party reports uitvoerig over ons gesproken. We hadden reeds langer het vermoeden dat nu ook Belgi klaar is voor een grootschalig hardstyle evenement en dat werd op Tomorrowland ruimschoots bevestigd.

Belgi kan op zaterdag 4 februari dus een hoogstandje op evenementen gebied gaan verwachten? Q-dance: Qlimax is ons absolute parade paardje op show en entertainment gebied. In Nederland vond dit evenement reeds 10 maal plaats, eerst op kleinere locaties, maar het evenement was zo populair dat we steeds naar grotere locaties op zoek moesten. Uiteindelijk vindt Qlimax nu reeds 3 jaar plaats in Gelredome te Arnhem voor 25.000 bezoekers. (de locatie waar oa. ook Tisto In Concert plaatsvond nvdr.)



Het evenement is uitgegroeid tot n van de populairste dance evenementen, de 25.000 beschikbare kaartjes vliegen dan ook de deur uit. Meer dan een maand voor het evenement is Qlimax steeds uitverkocht. Tijdens Qlimax trekken we echt alles uit de kast, de productie in de Ethias Arena zal dan ook niet onder doen voor het Nederlandse broertje

Hoe zien jullie de programmatie voor Belgi?
Q-dance: Er wordt op dit moment druk aan de ultieme line up gewerkt. We gaan ons niet inhouden voor het Belgische publiek, het wordt een originele, knallende Q-dance line up waarin alle stijlen aan bod zullen komen, van hardtrance over jump naar hardstyle tot het hardere werk. Uiteraard zal Qlimax niet blindelings van Nederland naar Belgi gekopieerd worden, maar wordt het evenement en Q Dance met een Belgische visie en in samenwerking met Belgische mensen in de markt gezet. Uiteraard zonder te raken aan de hoofdingredinten en de kwaliteitsnorm die ons in Nederland gebracht hebben waar we nu (voor) staan.

De kaartverkoop gaat zowel in Belgi als in Nederland op zaterdag 12 november van start. Alle info over de eerste Belgische editie van Qlimax is binnenkort te vinden op www.q-dance.be.

Qlimax Science & Religion
Zaterdag 4 Februari 2006
Ethias Arena Hasselt, Belgi
Time: 21:00 07:00
Tickets: 40,- (ex fee)
VIP: 300 EURO, voor 4 tickets VIP + fles champagne
BE: [url]www.sherpa.be[/uel] / 070 34 50 50 / Free Recordshop
NL: Ticketonline.nl / Ticketbox / Free Recordshop


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws