Clip-competitie Rocket4Life

Partyscene Redactie | 3 november 2005
headlines

greaseDance4Life en Rocket Cinema slaan de handen ineen. Beide concepten zijn inmiddels uitgegroeid tot bekende fenomenen in de dancescene. Dance4Life wil jongeren wereldwijd inspireren zich in te zetten in de strijd tegen aids. De organisatie gebruikt het gedoneerde geld voor lokale projecten in gebieden die het zwaarst getroffen zijn door hiv en aids. Rocket Cinema is een concept, waarbij filmklassiekers worden vertoond met een nieuwe en ter plekke uitgevoerde soundtrack, door een bekende dj of band.

Het project van de twee organisatie heet Rocket4Life en het principe is daar precies tegenovergesteld aan het concept van Rocket Cinema: ‘New Films Old Music’. Daarvoor worden filmmakers, VJ’s, video-artists en andere beeldende kunstenaars opgeroepen om nieuw beeldmateriaal, in de vorm van een korte film of een clip, te maken op goede, bestaande filmmuziek. Het thema daarbij is ‘dance’. Er kan gekozen worden uit fragmenten van films die iets met muziek of dance te maken hebben. Dat zijn de volgende: Westside Story, Saturday Night Fever, Carmen, Grease, An American in Paris, Moulin Rouge, Strictly Ballroom, Jailhouse Rock, A Hard Days Night, Trainspotting, Fame, The Matrix, Purple Rain, Yellow Submarine, Lola Rennt, Singing in the Rain, Xanadu, Fantasia, Dirty Dancing, Top Hat, Flashdance, Tommy, The Wizard of Oz, South Pacific, Chicago & Dancer in the Dark.

Dit is de laatste kans om nog met de competitie mee te doen, want de inschrijftermijn sluit over twee weken. Schrijf je in op dance4life.nl. Een deskundige jury, bestaande uit choreograaf Ton Simons, VJ Daniëlle Kwaaitaal, tv-maker Johan Albers en dj Joost van Bellen, kiezen een winnaar. De drie beste clips worden op zondag 27 november vertoond op een feestelijke avond in Paradiso in Amsterdam. Een avond vol dance, film en fotografie. Dj Jack Undercover draait soundtracks van bekende dance-films en er zijn live optredens van verschillende dansgezelschappen die bij het project betrokken zijn. Ook is er een tentoonstelling van fotojournalist Tom van der Leij, die door de binnenlanden van Irian Jaya en het Indonesische deel van Papoea trok, om daar aids-preventie projecten te fotograferen.

Kijk voor meer info op www.dance4life.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws