The Battle Against Violence

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Laat de muziek maar eens spreken in plaats van de vuisten! In dit kader hebben 8 top djs zich belangeloos vrijgemaakt om mee te werken aan The Battle Against Violence welke gaat plaatsvinden op 2 december aanstaande in het Paard van Troje te Den Haag. Met medewerking van Mark van Dale, Jurgen, Ricky Rivaro, Brian S, Marcello, Bjorn Know-How, Rob Boskamp en Joy de la Rosa zal in Den Haag getoond worden hoe je in een onderling duel op een andere wijze met geweld om kan gaan.

Hoe treurig het ook is, tegenwoordig krijg je tijdens het stappen steeds vaker te maken met vechtpartijen, discriminatie, ordinaire ruzies en onverdraagzaamheid ten opzichte van anderen. Jeffrey Bloem van de organisatie Hague Dance Ministry liep al langer rond met de gedachte om met dit thema een positieve impuls te geven binnen de dance scne en mensen hierover bewust te maken. Zo ontstond bij hem het idee om een feest te organiseren met als thema Stop zinloos geweld. Wij zijn van mening dat mensen ontvankelijker zijn voor aandacht aan een sociaal maatschappelijk probleem als zinloos geweld, wanneer ze in een goede stemming zijn. Tijdens het uitgaan worden mensen geconfronteerd met geweld, door juist op dat moment bewustwording te creren hopen wij ons steentje bij te dragen aan een socialere maatschappij, aldus Jeffrey Bloem.

Na meerdere edities van Youth against Violence in o.a. het Paard van Troje, hoopt Hague Dance Ministry zijn statement nu eindelijk eens duidelijk te maken aan heel Nederland met het volgende evenement; The Battle Against Violence.

The Battle agianist Violence zal een om de twee maanden terugkerend evenement worden langs verschillende clubs door heel het land, met de bedoeling om elke stad er nogmaals van bewust te maken dat zinloos geweld echt zinloos is. De start van deze Dutch Tour begint op 2 december in Den Haag en zal andere steden aandoen als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en vele andere.

De opbrengst vanuit de kaartverkoop zal onder andere ten goede komen aan het geven van workshops op scholen en het opzetten van verschillende projecten in het teken van zinloos geweld, het organiseren van verschillende manifestaties door het hele land, het steunen van families van de slachtoffers d.m.v. het schenken van een gedenksteen, het steunen van stichtingen die zich hard maken voor het thema, etc. etc..

DJ Jurgen zal in zijn radioprogramma Wake up Fresh, welke dagelijks te beluisteren is op Fresh FM, de komende weken extra aandacht aan dit fenomeen besteden. Onder andere zal hier de jingle van HDM The Battle Against Violence voorbij komen en misschien zijn er nog wel wat vrijkaarten te winnen? Hou het programma dus nauw in de gaten!

Tijdens dit evenement zullen de volgende battles worden gestreden:

Ricky Rivaro vs Brian S
Mark van Dale vs. Marcello
Jurgen vs. Joy de la Rosa
Bjorn Know-How vs. Rob Boskamp

Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar bij de dagkassa van het Paard van Troje te Den Haag en Ticket service 10,00 Euro

Datum: 02-12-2005
Lokatie: Paard van Troje Prinsegracht 12 - Den Haag
Tijd: 22.00 04.00
Artiesten: Ricky Rivaro, Brian S, Mark van Dale, Marcello, Jurgen, Joy de la Rosa, Bjorn Know-How, Rob Boskamp
Prijs: 10 euro
Web: www.danceagainstviolence.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws