Nieuwe clubavond in de Winkel van Sinkel: Syntecno

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

...een nieuw clubfeest dat zich richt op Synths en Techno in all shapes and sizes. Maar daar blijft het niet bij, het wordt naast een muzikaal interresante avond ook een plek voor bezoekers om de boel eens even helemaal om te gooien.

Wie wat waar is Syntecno?
Toen de Roland 303 uitverkocht was en men niet van plan was nieuwe te produceren, ging Robert Robbie303 Honsbeek ze maar zelf bouwen. Menig (inter)nationale Techno producer heeft, met name in de jaren negentig, floorfillers gescoord met de 303s van Robbie303 die als bedrijfsnaam Syntecno had. Zelf produceerde hij er zelf ook op los en scoorde een Undeground hit met een remix van Upcults Parsemony.

Als vaste waarde host Robbie303 de basement in de Winkel van Sinkel een keer per maand, waar hij elke keer weer niets dan lof ontvangt. Dat doet hij overigens al 5 jaar. Logisch gevolg was dat Syntecno uitgenodigd werd om een stage (welke uiteindelijk resulteerde in de enige tent) te hosten op ROCKIT Open Air.



Syntecno in de Winkel van Sinkel
Met de techno zit het gelijk goed, deze eerste editie. Niemand minder dan Lars Klein komt Syntecno inluiden, samen met host en resident Robbie303 en de ander vaste waarde van FCA, Benny Rodrigues.

Lars Klein draait al een tijdje mee in de wereld van techno. In eerste instantie moest deze Duitser het vooral hebben van zijn producties: die waren messcherp en strak, en tegelijkertijd funky. Niet voor niets mocht hij zijn eerste release uitbrengen op Michael Burkats label Fine Audio. Daarna volgden producties elkaar in rap tempo op en gerenommeerde labels als Primate, Planet Rhythm en Compressed nodigden hem vervolgens meerder malen uit om zijn geluid vast te leggen op vinyl. Later kreeg hij ook de smaak van DJ-en te pakken en sindsdien is hij een gewild DJ over de hele wereld

In de kelder van de Winkel van Sinkel is het deze keer geen techno wat de klok slaat. MC Stretch en Alex RD (UK) brengen je hier de lekkerste UK Garage en Two-Step van dit moment: Shush, its Sweet!

Zoals gezegd, met de muziek zit het wel goed. En mocht je nou al je kapsel beu zijn, of eens even totaal iets anders proberen, tijdens deze avond krijg je de kans op je uiterlijk eens even flink af te stoffen. Het wordt natuurlijk geen Extreme Make-Over, maar het komt in de buurt. Dus grijp die kans met beide handen aan.

Het belooft dus wat te worden, de 29ste. En voor 12,50 ben je al binnen. Kaarten zijn alleen aan de deur te koop. Kijk op www.fca.nl voor meer info en maak kans op gastenlijstplaatsen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws