Techno in Amsterdam

Partyscene Redactie | 14 oktober 2005
headlines

volttDeze week kon je op Partyscene al lezen dat er in Haarlem de komende tijd veel technohelden komen. Maar de hoofdstad van het land blijft niet achter. Met Voltt en Static weet Bart Skils weer voor twee top line ups te zorgen.

Na de knallende zomereditie van Voltt op de MS Stubnitz is het op zaterdag 22 oktober weer tijd om het vizier te richten op de aankomende editie waarin we weer terug zullen keren naar onze thuisbasis Paradiso. Met een drietal debuut optredens en een aantal gerenommeerde Voltt sterren presenteren we een mooi uitgebalanceerd programma waarbij een aantal van de hotste acts van het moment de revue zullen passeren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Nederlandse debuut van Sleeparchive. Deze mysterieuze live act sloeg met zijn serie eigenzinnige releases in als een bom. Verder zullen er twee live acts uit respectievelijk de States en Canada voor het eerst voet zetten op Nederlandse bodem. Pheek uit Montreal en Heartthrob aka Vivianne Project uit New York. Deze twee live acts zijn de laatste tijd erg opgevallen met hun nieuwe tracks en releases en beiden zijn dan ook recentelijk getekend voor het vooruitstrevende M-nus label van Richie Hawtin. Maar ook onze bebaarde vrienden de Wighnomy Brothers zijn erbij. Gewapend met een fles wodka en de beste platen zullen Robag Wruhme en Monkey Maffia de Paradiso meeslepen in hun gekkigheid. In de bovenzaal zal het M-nus kamp vertegenwoordigd worden door Troy Pierce. Deze getalenteerde dj/producer heeft zich het laatste jaar steeds meer ontwikkeld en is nu een van de drijvende artiesten uit de M-nus stal. Naast al dit buitenlandse geweld zou Voltt natuurlijk niet compleet zijn zonder onze huis DJ’s Bart Skils en Kostas Hom. Al jarenlang zetten deze twee nachtbrakers de toon voor Voltt en ook vanavond zullen zij er weer helemaal voor gaan. En de Brrrrrr oftewel de kelder wordt gehost door... De Jeugd van Tegenwoordig! Jawel!

staticEen week later verhuist het circus van Bart Skils naar de 11. Voorde ADEspecial heeft hij op zaterdag 29 oktober het vooraanstaande label Playhouse uit Frankfurt uitgenodigd. Playhouse heeft zich de afgelopen jaren als een van de meest innovatieve labels ontwikkeld en met hun sublabels Klang Elektronik en Ongaku bestrijken ze het hele elektronische genre. Het label is hot en dat is duidelijk te zien aan hun artiestenstal; wat denk je van Alter Ego, Isolee, Ricardo Villalobos, Losoul, Spektrum en Rework.

Als vertegenwoordiger is Mister Playouse himself, Ata, uitgenodigd. Hij is degene die verantwoordelijk is voor alle releases op Playhouse. Het mag dus duidelijk zijn dat hij een talent voor goede muziek heeft en ook op deze avond zullen we naast de toppers van nu ook de klappers van morgen voorgeschoteld krijgen. Naast DJ Ata zal de drie koppige "band" Rework voor het eerst voet zetten op Nederlandse bodem. Dezecharming techno-crewweet met hun combinatie van funky minimale elektronische muziek in combinatie met flarden Franse en Engelse lyrics een uiterst rockend optreden neer te zetten. Daarnaast heeft het Nederlandse talent Ion Ludwig de kans om zich voor te stellen aan het Static publiek. Deze getalenteerde Nederlandse live-act is onlangs getekend door het label van Troy Pierce en timmert hard aan de weg. Verwacht aparte minimale industriële beats in een uiterst dansbaar jasje. Uiteraard is ook organisator Bart Skils van de partij, de man die de underground levend houdt in Amsterdam.

www.staticnights.com
www.voltt.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws