16 jaar Cafe d’Anvers

Partyscene Redactie | 7 oktober 2005
headlines

taniaCafé d’Anvers is jarig! De club blaast in oktober 16 kaarsjes uit, en dat is best een unicum tegenwoordig met clubs die het ene moment hot zijn en de volgende dag not.


De oorspronkelijk 16e eeuwse kerk kent een bewogen verleden. Hier waren ooit balzaal Zwarte Kat, de schipperscinema Pocardi en Ritz en homobar Mobile Ritz gevestigd. Vooral de gaybar was berucht in Antwerpen. Het concept was bizar en je moest het toch eenmaal gezien en meegemaakt hebben. Je kon er rondrijden in botsauto's, er werden videofilmpjes gedraaid en er was een onmogelijke schuine dansvloer. Maar toen de uitbater werd doodgeschoten werd de tent gesloten.

Tien jaar later opende Café d’Anvers op deze plek haar deuren. De club was na enkele jaren reeds een mythe in het Belgische nachtleven, en is nog steeds een begrip. Van overal ter wereld komen clubbers om te proeven van de opzwepende sfeer in het hartje van de rosse buurt van Antwerpen.

De 15de verjaardag afgelopen jaar staat alvast voor eeuwig in de geschiedenisboeken van de Belgische scène. Toen werd gedurende één maand de crème de la crème van de internationale housescene uitgenodigd om samen met het Antwerpse hippe volkje de verjaardag van hun leven te komen vieren. Dit jaar beperkt de club zich tot 1 weekend. Kwestie van bij het 20ste jubileum niet een heel jáár te moeten gaan feesten.

Vrijdag 14 oktober

Main Room
Hosted by “Café d’Anvers invites”

Serge Santiago (UK)
Smos & Baby Bee
Prinz

Balcony
Hosted by “Eazy F*ck”

Stephen (Eazy F*ck – Dirty Dancing)
DJ Dan (Eazy F*ck – Body2Body)

Zaterdag 15 oktober

Main Room
Hosted by “Circoloco @ DC 10”

Tania Vulcano (Uruguay)
Bartholomeo
Tweety

Balcony
Hosted by “Club Mississipi”

DJ Luck-E

Kaarten zijn via de FNAC winkels voor 12,- te verkrijgen. Een weekend kost je 20,- euro.
www.cafedanvers.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws