Toff aan de Boulevard

Partyscene Redactie | 30 september 2005
headlines

toff interieur

Op een zomerse stranddag of een herfstige zondagmiddag, na een winterwandeling of om de eerste lentestralen op te vangen; aan de boulevards van onze badplaatsen kun je vier seizoenen terecht. De strandpaviljoens verdwijnen na oktober in de winterstalling maar de cafés en restaurants stoken de open haard wat hoger. Een nieuwe aanwinst aan de boulevard van Scheveningen is Grand Café Restaurant Toff.

Met de weerspiegeling van de pier in de ruiten valt Toff op tussen alle andere restaurants en terrassen. Of het de kleurstelling van zwart met rood, de aparte naam op de gevel is of de glazen kandelaars die buiten op het terras hangen: naast de veelal schreeuwerige boulevardgevels lijkt Toff een smaakvolle verademing.

De dag dat wij op bezoek komen hangt er een mager zonnetje twijfelend boven Scheveningen. De bediening is zo vriendelijk ons te wijzen op een plekje op het terras waar de zon zich als eerste zal laten zien. De kaart biedt ons een redelijk gevarieerde keuze uit aparte (lunch) gerechten als een salade van de chef met gebakken reepjes ossenhaas, perzik, noten en appeldressing maar ook een ouderwetse Ceasarsalad. Je kunt thom kha kai, de traditionele Thaise soep met kip, maar ook een ‘gewoon’ broodje kroket bestellen.

Ook het diner biedt keuze, met z’n tweeën een plateau van vis of vlees nemen waarbij je kunt aangeven wat je níet wilt en de rest overlaat aan de culinaire kunsten van de chefkok en zijn team. Is dit te gewaagd voor je dan kun je ‘op zeker’ gaan met de kipsaté of de surf ’n turf van gegrilde ossenhaaspuntjes en gamba’s. Dit blijft de boulevard van Scheveningen en daar heeft niet iedereen trek in variaties van een creatieve kok.

De ambiance waarin je al dit lekkers tot je kan nemen is warm, comfortabel en ontspannen. De combinatie van zwart met rood, de robuuste tafels en donkere vloer geven het geheel een trendy maar tegelijkertijd klassieke uitstraling. De kaarsen, de glazen etalages langs de wanden, de witte bar en vleugel achterin, de uitnodigende loungebanken én de grote leestafel in het midden geven met recht élan aan het Grand Café Restaurant aan de boulevard.

terras

Lunchen, dineren of gewoon een wijntje drinken of een bakje koffie met appeltaart nemen kan allemaal bij Toff: Strandweg 55-57, t: 070-3553322, Scheveningen. www.blvd.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws