Funsporttour 2005 strijkt neer op Vlieland

Partyscene Redactie | 30 september 2005
headlines

Dennis Littel, foto: Lieuwe Faber

Het Nederlands Kampioenschap Windsurfen, Kiteboard series en de North Shore Expression golfsurf contest maken deel uit van de landelijke serie van 5 evenementen binnen de funsporttour 2005. Alledrie zullen ze te zien zijn op het Waddeneiland Vlieland van 6 tot en met 9 oktober.

Tijdens het NK Windsurfen zal er gevaren worden in de disciplines FreeWave en Formula Windsurfing. Freewave is het onderdeel waarbij deelnemers (hoge) sprongen maken en manoeuvres uitvoeren die beoordeeld worden door de jury. Formula Windsurfing gaat vooral om snelheid, het is een raceonderdeel waar een baan wordt gevaren: de eerste is de beste.

In de Kiteboardseries wordt de finale op Vlieland gevaren. Rolf van der Vlugt, Niels Evers en Cees van Oosterum staan aan kop maar het eindklassement op Vlieland gaat de ware winnaar uitmaken. Voorafgaand aan de North shore Expression Golfsurf contest kan een gratis golfsurfclinic gevolgd worden (vrijdag 7 oktober vanaf 15:00 uur) voor wie de skills wat wil verbeteren.

Het water is niet de enige plek waar je vertier kan vinden deze dagen op Vlieland. Het muziekfestival Vlie-Ludiek zal tegelijkertijd plaatsvinden wat inhoudt dat diverse bands spelen in verschillende café’s, bars en discotheken. Genoeg gezelligheid dus op de mooie Wadden!

Waar : De basislocatie van het evenement is het strand bij Strandhotel Seeduyn aan het einde van de Badweg. Hier bevindt zich Strandpaviljoen ‘t Badhuys. De clinics worden verzorgd door Karel Nauta van www.surfvlieland.nl en zijn crew. Voor vragen kun je contact met Karel opnemen op telefoonnummer 06-46140054 of via info@surfvlieland.nl Als je zelf over een wetsuit en board beschikt is het handig deze mee te nemen! Kijk voor verder informatie op www.funsporttour.nl

Foto: Funsporttour.nl (fotograaf: Lieuwe Faber)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws