Urban Arts naar de oppervlakte

Partyscene Redactie | 29 september 2005
headlines

riff raff flyer

Het Riff Raff Tattoo & Urban Arts Festival komend weekend in theater aan het Spui in Den Haag brengt een ode aan al die kunsten die vaak underground maar zeer bedreven en vol passie beoefend worden. Graffiti, tatoeages, comic art en muziek worden afzonderlijk maar ook gecombineerd getoond.

Graffiti is overal om ons heen en toch wordt het nog steeds beschouwd als een kwajongensstreek. Een artiest als Faith (www.faith71.com) beschilderde in opdracht de winkelluiken van een winkelcentrum in Amsterdam en werd door de F-side van Ajax gevraagd het portret van de overleden voetbalcoach Rinus Michels te maken. Ook de scheidslijn tussen underground en alledaags is bij tattoos steeds onduidelijker. Tegenwoordig lijken er meer mensen met een persoonlijke tag rond te lopen in de vorm van een tatoeage dan ooit tevoren. Of dit een kwalijke zaak of juist een onontkoombare ontwikkeling richting vooruitgang is blijft een twistpunt over smaak. Feit is dat het vrije en creatieve kunsten oplevert die binnen het ‘straightjacket’ van musea, academies, gemeentewetten en het burgermans’ oordeel nooit op zouden kunnen bloeien.

Stichting Good Fellas presenteert in Theater aan het Spui:

vuile kunsten zoals graffiti, tatoeages, comic art, muziek en fotografie. Dit festival brengt de urban arts naar de oppervlakte! Graffiti, tatoeages, comic art en muziek zijn kunststromingen die elkaar veel beïnvloeden en vaak dezelfde inspiratiebron delen. Tijdens dit evenement zullen de artiesten van deze disciplines hun werk exposeren maar ook gezamenlijk nieuwe kunstwerken creëren. Naast deze live art performances is er de mogelijkheid om getatoeëerd te worden door een van de 60 nationale en internationale top tatoeëerders. Riff Raff is een visueel prikkelend spektakel met muziek en exposities die de vuile kunsten van hun schoonste kant tonen”, aldus de stichting.

Stichting Good Fellas is een initiatief van drie bevlogen Nederlandse tattoo artiesten. De drie, Leslie Reesen, Marco Bratt en Ian Dijkstra organiseerden eerder een ‘alternatieve’ tattoo conventie in Arnhem. Artiesten uit de hele wereld, zoals Japan en Borneo, toonden hier hun tattoo-skills en –methoden. Met Maori-dansers uit Nieuw Zeeland, een jazz-orkest en sushi in plaats van patat verdiende deze conventie een legendarische status in tattoo-land!

Benieuwd naar wat de heren deze keer voorschotelen? Bezoek het driedaags Riff Raff Tattoo & Urban Arts Festival, vrijdag 30 september (vanaf 16:00 uur), zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober (vanaf 12:00 uur). Entree 12 euro, Theater aan het Spui, Spui (nabij CS), Den Haag. Check www.riff-raff.nl en www.good-fellas.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws