Spektakel tijdens Jägermeister Wake Riderz

Partyscene Redactie | 28 september 2005
headlines

kicker

Afgelopen zondag was het een waar wakeboard spektakel bij Het Lido in Almere. Tijdens de Jägermeister Wake Riderz verschenen de beste Nederlandse wakeboarders aan de start. Het was een invitational contest waar deelnemers voor werden uitgenodigd. Met twee Duitsers en twee Engelsen was er zelfs sprake van een internationaal deelnemersveld.

De wedstrijd kende drie disciplines; best trick, big air en kicker. Vanuit de voorronden werden door de jury per discipline de beste zes riders geselecteerd voor de finaleronde. Daar streden zij om de invulling van de podiumplaatsen. Omdat alleen de beste trick of de hoogste sprong telde gingen de riders tot het uiterste. Dit resulteerde in spectaculaire sprongen, maar ook in de nodige net zo spectaculaire crashes. Het in grote getale aanwezige publiek wist de combinatie van actie en show duidelijk te waarderen.

Coming man Mike Ketellapper won de Best Trick contest. Collega Almeerder Marcel Doorgeest werd uiteindelijk de winnaar van de Kicker contest. Winnaar van de Big Air contest werd Tom van de Kerkhof uit Enschede met een sprong van bijna 8 meter hoogte.

Het was druk bij Het Lido en de sfeer zat er goed in. Het Oxbow Biketeam zorgde tussen de wedstrijden door voor lakejump en trial bike actie van de bovenste plank. Daarnaast bereidden de Jägermeister flair tenders lekkere cocktails, waren er diverse stands en was er een DJ.

Meer informatie over de Jägermeister Wake Riderz, waaronder de volledige uitslag, is te vinden op www.riderz.tv

Tekst en beeld: Kona Sportmanagement

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws