Speciaal optreden Junkie XL

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voor het concert in Tivoli de Helling gaat de zaal open om 20.30 uur. Naast Junkie XL zijn er optredens van the David Gilmour Girls en de djs Max 404 & Cheesy Sva. De entree is 15 Euro.

Op 23 januari 2006 verschijnt het nieuwe album van Junkie XL onder de titel Today. Een deel van het nieuwe materiaal is al te horen op 5 oktober tijdens het bijzondere concert in Tivoli De Helling. Tijdens een geheim optreden vorige maand in de nieuwe Amsterdamse club Onassis speelde Junkie XL de tent volledig plat. Nu is Utrecht aan de beurt.

De leden van The David Gilmour Girls speelden eerder in Oil en zijn te horen op de cd Push The Buttons, deel 5 uit de Unsigned serie van het Nationaal Pop Instituut. In september spelen ze op het CMJ Festival in New York. David Gilmour Girls is een van de meest veelbelovende Nederlandse acts op dit moment.

s Middags zal Tom Holkenborg (Junkie XL) in het festivalpaviljoen op het Neude genterviewd worden door Jan Douwe Kroeske over zijn werk voor film. Dit in het kader van de door het Nationaal Pop Instituut georganiseerde talkshow pop@film. Tijdens de talkshow zal onder andere ook Mark Jansen van Epica vertellen over zijn werk voor film. Het middagprogramma start om 15.00 uur, de entree is gratis.

Eind jaren negentig bestaat Junkie XL uit Rudeboy en Tom Holkenborg. In deze bezetting maakt het duo twee cds. Daarnaast zijn ze te zien op vele festivals en in uitverkochte zalen, waaronder diverse keren Tivoli. In de 21-ste eeuw gaat Tom Holkenborg onder de naam Junkie XL verder als solo-artiest. Zomer 2002 scoort hij een wereldwijde nummer 1-hit met A Little Less Conversation, een remix van een oud Elvis-nummer dat tijdens het WK Voetbal te horen is in een commercial van Nike. In het voorjaar van 2003 verschijnt het album Radio JXL met bijdragen van onder andere Solomon Burke, Robert Smith (The Cure) en Anouk.

Zomer 2003 verhuist Tom Holkenborg naar Los Angeles. De afgelopen twee jaar heeft hij daar veel werk gemaakt voor de filmindustrie in Hollywood. Hij levert muziek voor films als The Yank, Kingdom Of Heaven en Cat Woman. Verder specialiseert hij zich in het maken van muziek voor trailers. Junkie XL is te horen in de trailers van verschillende blockbusters: Mr and Mrs Smith, The Aviator en Hero. Tijdens de talkshow s middags in het festivalpaviljoen zal Holkenborg een gedeelte van dit werk laten zien en vertellen over zowel de zakelijke als artistieke achtergronden van de totstandkoming van dergelijke projecten.



Nationaal Pop Instituut & Nederlands Filmfestival & Tivoli presenteren:
Junkie XL & David Gilmour Girls & DJs Cheesy Sva & Max 404
Woensdag 5 oktober
Tivoli De Helling, Utrecht
Zaal open / Aanvang: 20.30 uur
21.30 uur: David Gilmour Girls
22.30 uur: Junkie XL
Entree: 15 Euro
Kaartverkoop: Tivoli, Plato, Ticketservice

Nationaal Pop Instituut & Nederlands Filmfestival presenteren:
Pop@film

Met onder andere: Tom Holkenborg (Junkie XL) en Mark Jansen (Epica) Presentatie: Jan Douwe Kroeske en Robbert Blokland
Woensdag 5 oktober
Festivalpaviljoen Neude Utrecht
15.00 17.00 uur
Toegang gratis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws