Funk On Da Beach

Partyscene Redactie | 16 september 2005
headlines

flyerStrandpaviljoen De Instuif zal aanstaande zondag, weer of geen weer, bol staan van de funk! De Instuif staat bekend om haar zondagmiddag concerten van bekende en minder bekende bands. Dit weekend zal het zomerseizoen aan een knallend einde komen tijdens het laatste feest ‘Funk tot the Max’ van dit strandpaviljoen in Wijk aan Zee.

Funk: “Energieke, rauwe vorm van dansmuziek die in de jaren zestig in de Verenigde Staten ontstaat uit soul en rhythm & blues, en die met de jaren een belangrijk bestanddeel van popmuziek wordt.” , aldus de encyclopedie van het Nationaal Pop Instituut.

De hoofdact van het feest is één van de grootste funkbands van Nederland, Seven Eleven: “Een door P-Funk geïnspireerde formatie die funk en jazz mengt met hiphop. De groep werkt regelmatig samen met kopstukken uit de Amerikaanse funkwereld en staat immer garant voor een stomende performance, zowel muzikaal als visueel. De goed op elkaar ingespeelde ritmesectie bestaat al sinds 1988 uit Dodge (bas), Dice (gitaar) en Captain Hurk (drums). Zij vormen met hun funky grooves de solide fundering van de band. Een belangrijk deel van de show wordt gemaakt door de
energieke rapper Are MC en zangeres Jewl, die als stoeipoes annex podiumbeest met een geweldige stem regelmatig de totale aandacht opeist. Dit is een band die begrijpt en uitstraalt dat een concert vooral een hele vette party moet zijn.” prijst het persbericht.

Funky Sundays, De Instuif, strandopgang De Zwaanstraat, Wijk aan Zee, zondag 18 september, vanaf 17:00 uur, gratis entree.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws