Wereldprimeur voor Duncan Zuur

Partyscene Redactie | 14 september 2005
headlines

Meervoudig Nederlands Kampioen en top 3 wakeboarder van de wereld Duncan Zuur heeft vandaag zijn ultieme droom verwezenlijkt. Gewoon hier in Nederland, aan de Zaanse Schans..

duncan zuur aan helikopter

Als eerste wakeboarder ter wereld liet hij de handle waarmee hij door zijn boot werd voortgetrokken los en pakte hij de handle over die onder aan een immense Huey helikopter hing. Voortgetrokken door de heli scheerde hij vervolgens minutenlang over het water in het pittoreske Zaanse Schans. De helikopter stelde Duncan in staat hoger te springen dan ooit tevoren.

Red Bull atleet Duncan Zuur heeft in zijn carrière alles gedaan wat je met een wakeboard kunt doen. Toch had hij nog één droom: wakeboarden achter een helikopter. Twee jaar voorbereiding en diverse tests volgden. Vandaag kwam Duncan’s droom uit. “Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is. Het was erg moeilijk en zwaar. Pas na de vierde keer kon ik de handle van de boot laten vallen en overpakken naar de heli. Zo’n kick heb ik echt nog nooit in m’n leven gehad!” aldus Duncan.

Met dit project hoopt Duncan de grenzen van de sport te verleggen en nog meer mensen te enthousiasmeren voor de wakeboardsport. “Ik kom op de meest exotische plaatsen ter wereld. Maar wat is er nou mooier dan je droom in eigen land op een oerhollandse locatie te laten uitkomen,” verklaart een enthousiaste Duncan.

Check ook www.redbull.nl en www.duncanzuur.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws