Phonocult Label Sessions: Perlon

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Door de ontwikkeling van bijna een jaar in het bestaan van Phonocult is het toe aan weer een fris nieuw concept op een nieuwe locatie. Het befaamde Paard van Troje in Den Haag wordt de basis voor de nieuwe Phonocult Label Sessions. Een reeks van minstens vier maandelijks terugkerende clubavonden waarbij de meest vooruitstrevende en indrukwekkende labels hun artiesten zullen presenteren en daarmee de ultieme toppers van dit moment live of achter de draaitafels in de hofstad plaatsen.

Perlon, het unieke label uit Duitsland krijgt een geweldige mogelijkheid om Nederland te laten proeven van hun vooruitstrevende elektronische sound. Ricardo Villalobos, Akufen, Pantytec, Luciano, Baby Ford en nog vele andere topartiesten van de Minimal en Microhouse scene hebben hun handtekening achtergelaten op een van de bijna vijftig releases van het inmiddels acht jaar oude Perlon. De enorme kracht en tijdloosheid die over de jaren heen is ontwikkeld bij het label geeft de hele serie een legendarische status. Vele muzikale experimenten zijn door dit label volledig tot bloei gekomen en daarom mag Perlon zich met recht een van de pioniers van de huidige minimal sound worden genoemd..


Pantytec LIVE:
Perlon voorman Zip en zijn kompaan Sammy D vormen een indrukwekkend duo die met een volledige live-setup het onderste uit de kan zullen persen om het publiek te verrassen met hun pure sound. Experimenteel en barstens vol energie met klik, kraak en constante kwaliteit. Zij hebben hun blauwprint van hun muzikale kunnen achtergelaten op het album 'Pony Slaystation'. Een ware oase van geluiden en een mix van puur luistergenot tot vernietigend dansvloer materiaal. De voorafgaande EP's van de heren, 'Elastoabe' en 'Into the duster', zijn naast vele andere mix cd's ook op 'DE9:Closer to the edit' en op de Cocoon Compilation terecht gekomen. Dit is daarom een ware bevestiging dat zij met hun talenten tot de top behoren van de minimal en clicktechno scene!




Zip:
Thomas Franzmann, de spin in het web van Perlon staat achter de decks als Zip, een alleskunner die met zijn vele aliassen praktisch in iedere collectie van een muziekliefhebber is terug te vinden. Solo als Dimbiman en Zip. Narcotic Syntax, Pantytec en Studiogemeinschaft zijn de muzikale samen werkingen met andere artiesten. Zijn eerste ervaringen met het artiesten leven heeft hij opgedaan met de elektronische rockband Second Voice, waarvan hij vooral de vocals heeft verzorgd. Daarmee is Zip al 20 jaar geprikkeld met muzikale invloeden en heeft hij zijn eigen visionaire gevoel losgelaten op het Perlon Label. Het grote succes van zijn label en zijn optredens als DJ en Live act is mede te danken aan zijn rijke historie op alle fronten van de muziek scene. De organisatie is daarom ook trots dat deze man zijn label wil presenteren op de eerste clubavond van de Phonocult Label Nights..


Sammy Dee:
Sammy Dee is een van de inspirators van Perlon die na zijn aankomst in Berlijn zijn gevoel volledig heeft gelegd in de techno en minimal scene. Na eerst samen met Heiko Laux enkele releases op het Kanzleramt te hebben uitgebracht is hij zich samen met Zip volledig gaan richten tot het creren van een eigen sound. De muziek van de Canadese legendes Akufen en Richie Hawtin hebben hem de impulsen en ideen gegeven die hem ertoe in staat stelt om zich te ontwikkelen voor Pantytec, maar ook zeker voor zijn act achter de decks. Het publiek blijft altijd de factor waarvoor hij op het podium staat en de professionaliteit die hij overal ter wereld al heeft getoond zal ook dit keer weer tot volledige uitvoering worden gebracht...


Branz & Sander Baan:
De grondleggers van Phonocult, zijn vanzelfsprekend ook weer van de partij om het publiek te verwennen met hun visie op elektronische muziek en duiken ook dit keer diep in hun indrukwekkende collectie om de juiste snaar te raken bij het publiek. Zij zullen het eerste uur voor de juiste opbouw zorgen die volledig in lijn zal zijn met het ware Perlon gevoel..




LET OP!
Bij de Phonocult Label Sessions is geen pre-sale, het is daarom zeer aan te raden om vroeg aanwezig te zijn vanwege de kleinere capaciteit van de tweede zaal van het Paard van Troje.

Phonocult Label Sessions
Perlon Label Night
vrijdag 16 september 2005

Locatie: Paard van Troje(kleine zaal)
Entree: 10 euro deur, geen vvk
Tijd: 23.00 uur tot laat
Line up:
Pantytec LIVE (Perlon, DE)
ZIP (Perlon, DE)
Sammy Dee (Perlon, DE)
Sander Baan & Branz (Phonocult, NL)

Visuals: MADE (Phonocult, NL)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws