Nieuwe namen ADE bekend

Partyscene Redactie | 29 augustus 2005
headlines

Het begint al een aardig lijstje te worden met namen die inmiddels bevestigd zijn voor het Amsterdam Dance Event van 27,28 en 29 oktober. Onder de laatst toegevoegde namen ook James Ruskin.

James Ruskin

Tijdens de drie nachten zullen, verdeeld over 30 clubs, zo’n 300 dj’s deelnemen. Met de bevestiging van Kevin Saunderson, Pascal Feos, Joris Voorn, Steve Rachmad en Christian Wünsch zal de Techno stroming er nog beter vertegenwoordigd zijn. Ook James Ruskin zal aanwezig zijn om zijn laatste releases van zijn Blueprint label te promoten. "De komende maanden zullen er diverse releases uitkomen. Die zijn onderdeel van een limited edition remixserie en zullen voor de kerst verschijnen. Het zijn remixen van oude nummers van de Blueprint Pink catalogus. De eerste release is van een goede vriend van me Surgeon en vervolgens komen er o.a nog releases van Regis en The 65d Mavericks en Steve Rachmad." De eerste zal op 9 september uitkomen en elke maand later een volgende release." De londenaar kijkt al uit om weer in Nederland draaien."I hou ervan om in Nederland te draaien, ik draai er erg graag en ook vaak. De mensen zijn er erg relaxed. Je kunt verschillende stijlen draaien zonder dat ze afhaken. Dat vind ik echt cool."

Ruskin is bezig met nieuw materiaal dat minder dance georiënteerd is, meer elektronisch. "Het is een samenwerking met Karl O’conner die uit zal monden in een live performance. Of we ADE zullen halen is de vraag, het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat we ermee op zullen treden." Ook zal Ruskin weer gaan samenwerken met Oliver Ho aan een nieuwe Mutate And Survive project. Hun eerste en tevens laatste samenwerking is inmiddels al weer van 4 jaar geleden. Ruskin ziet live elementen als de toekomst van dancemuziek. "De toekomstige generatie zal opgroeien met het digitale format en zaken als Abbleton Live . Die jongeren zullen geen band meer hebben met vinyl maar maken gewoon een cd of dvd'tje. Dat doet me wel wat al heb ik zeker niets tegen cd’s en gebruik ik Abbleton erg vaak. Ik was altijd een platenverzamelaar maar ben ook meegegaan met de tijd. Bij vinyl ging om het gevoel, de hoes, de reuk. Maar voor een onafhankelijk label als Blueprint wordt het steeds moeilijker om nog vinyl uit te brengen, je verkoopt er gewoon niet genoeg van, het wordt steeds moeilijker om vinyl te promoten als het te weinig oplevert. Er komt een tijd dat je het digitaal moet gaan aanbieden. Uit financieel oogpunt wordt je min of meer gedwongen."

Naast het ADE zal James Ruskin op 22 oktober draaien tijdens de Tresor tour in de Poema in Utrecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws