16 DJ’s

Partyscene Redactie | 18 augustus 2005
headlines



Don Diablo in een erotische pose met pornoster kim holland of dj Dimitri die oog in oog staat met een levensgrote haai. Het zijn twee van de zestien foto’s van bekende Nederlandse dj’s die zondag geveild worden door Veilinghuis Christies, Amsterdam. Naast deze twee dj’s zijn er ook doeken van Roog, 100% Isis, Ferry Corsten, Marcella, Lucien Foort, Marcello, Jip Deluxe, Dana, Joost van Bellen, Marysol, Jean, Lacroix, Victor Coral en Brian S. De veiling begint om 16.00 uur in veilinghuis Christies, maar je kunt er al vanaf 15.00 binnenlopen om er een kijkje nemen. Volgens initiatiefnemer en fotograaf Melchior Verheezen zijn de door hem gemaakte doeken door Christies getaxeerd tussen de 800 en de 1250 euro. “Dat zijn de bedragen waarop de doeken worden ingezet,” aldus Melchior. De opbrengsten van de levensgrote portretten gaan naar Stop AIDS Now.

De portretten zijn te zien geweest op een serie 16DJ’s feesten door het hele land. Ter afsluiting is er zaterdag een speciaal eindfeest, georganiseerd door Club Christies. Melchior: “Christies is natuurlijk een te gekke locatie om een feest te geven en er is nooit eerder een feest gegeven.” Van 17.00 tot 23.00 uur heten hosts Louis en Louise je welkom op dit exclusieve feest met een “old fashion” service. Bij binnenkomst krijg je dan ook een goed glas champagne van het huis en verder zijn er voldoende flessen champagne aanwezig voor een fijne avond. Kleding advies: dress sharp. Ook de line-up is van hoogstaand niveau. DJ’s van dienst zijn Dunca De La Funk, Nick K, Johnny Kelvin & La Ona, Honey Pari en Marcello sluit de avond af.

16DJ’s zet zich in voor Stop AIDS Now en wil mensen door middel van beeld, beweging en geluid wijzen op de aids problematiek. De Rotterdamse fotograaf Melchior Verheezen verloor zelf een goede vriend aan aids. Hij kwam op het idee om bekende dj’s te portretteren na een fotosessie met dj Lacroix, met als achterliggende gedachte Stop AIDS Now. Het resultaat zijn zestien bijzondere foto’s (2 x 1,5 meter), die Melchior afdrukte op schilderslinnen.

Club Christies presents 16DJ’s
Zaterdag 20 augustus, van 17.00 tot 23.00 uur
Waar: Christies Amsterdam, Cornelis Schuytstraat 57
Een kaartje kost 35 euro.

Kijk voor meer info op www.clubchristies.com of op www.16djs.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws