The Wicked Jazz Sounds van Phil Horneman (win de cd!)

Partyscene Redactie | 17 augustus 2005
headlines

We spraken hem op het Supernatural Festival na afloop van een spetterend optreden. Dit weekend is Phil met WickedJazzSounds te bewonderen op Lowlands. Wie is Phil Horneman, hoe klinken Wicked Jazz Sounds en vooral.. wat doen ze met elkaar?

WJS op SupernaturalWJS op Supernatural, op de voorgrond toetsenist Joep Beerink.

Op de vraag hoe hij zelf het optreden vond antwoord hij enhousiast: “Leuk, wicked!” Hij vond het een hele eer op Supernatural te staan. “Op de eerste editie,  vorig jaar, kwamen we als bezoeker en dachten we al ‘hier hadden wij ook moeten staan’. Dus toen we dit jaar gevraagd werden was ik helemaal blij. Staan we op hetzelfde podium als grootheden als Bobby Bird, Curtis Blow..”.

dance with a smileZangeres Bernice en 'Vibemaster' Renske Skills

Als dj heeft Phil wel vaker op festivals gestaan maar met de band wordt dit de eerste festival zomer met een volgend optreden op het Lowlands Festival. Hij richtte WickedJazzSounds op samen met Manne van der Zee. WickedJazzSounds is een eenvoudig concept: dj’s met live muzikanten. De muzikanten krijgen, op de muziek van de dj, de ruimte hun eigen gang te gaan. De muzikanten betrekken het publiek weer meer bij het optreden, zodat er niet alleen een dj staat te draaien en een publiek staat te dansen. Voor Phil is het belangrijk om de lol van terug te brengen in het uitgaansleven.

WJS on sax: Jeff Hollie

Je kunt WJS omschrijven als  platform voor dj’s, muzikanten, vj’s, dansers en theatermakers. Het is een party organisatie die je meeneemt op op een reis langs – eigentijdse- jazz, hiphop, funk, soul, drum’n bass en verder. Ze traden al op in clubs als Paradiso en Panama en vanaf 3 april dit jaar staan ze iedere zondagavond in het Amsterdamse Sugar Factory.

Phil en Bernice phil en renske

Over het verschil tussen optreden in clubs en festivals is zijn mening verdeeld:

“Op festivals sta je ‘achter het geluid’ en heb je minder goed contact met het publiek en ik vind het toch belangrijk te weten wat er in de tent gebeurt! Aan de andere kant is festival publiek zo veel meer openminded. Je kunt wat verder gaan, het is ‘gekker’. Dat is het leuke aan festivals.”

WJS werkt met verschillende muzikanten en performers. Hoe komt Phil aan al die talenten om zich heen?

“Ik begon met een radioprogramma, Wicked Jazz Sounds, ik wilde er een jong programma van maken met muziek als hiphop en nieuwe jazz. Die sfeer zet ik nog steeds neer met WJS nu, de sfeer van een dj maar met muziek van live muzikanten. We steken elkaar allemaal aan, de een brengt weer een ander talent binnen en zo werken we met een groot netwerk van muzikanten en performers”.

Phil HornemanZiet Phil zich als muzikant, organisator?

“Ik zie mezelf als dj en muziekliefhebber. Ik houd heel erg veel van muziek, het kan me niet breed genoeg. Ik vind het gewoon heel erg leuk om de muziek die ik goed vind aan anderen te laten horen. Dat je daar meer mensen mee kan bereiken, dat vind ik geweldig!

Zo Phil Horneman al een missie heeft is die missie: Dance with a Smile, lol hebben in het uitgaan, gezellig met z’n allen een feestje bouwen. Dus ga hem bekijken en beluisteren op Lowlands, of iedere zondagavond in de Sugar Factory (t.o. de Melkweg, Leidseplein Amsterdam) en dance with a smile on yurr face!!

dance to WJS Dance with a smile on your face..

WickedJazzSounds heeft een cd uitgebracht zodat je ook thuis kunt genieten van de vrolijke en swingende boodschap van Phil Horneman en zijn wicked soundmakers. De cd staat bol van de warmte van jazz, de drive van dance, laidback reggae gemengd met ouderwetse soul en broken beats.

Wil je kans maken op de cd Wicked Jazz Sounds? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Op welk strandfestival stond WJS onlangs? Of motiveer zo origineel mogelijk waarom jíj in aanmerking komt voor een gratis cd!! Mail je antwoord (met naam en adres!) naar redactie@summerscene.nl

Voor meer optredens en informatie: www.wickedjazzsounds.com

Foto's: GJ Middelkoop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws