Sail 2005, een beetje anders..

Partyscene Redactie | 15 augustus 2005
headlines

Amsterdam is vanaf woensdag voor de zevende keer thuishaven voor één van de grootste maritieme manifestaties ter wereld: SAIL Amsterdam 2005. Amsterdam zal zes dagen lang een levende expositie zijn van alles wat vaart, drijft en op water geïnspireerd is.

sail tall ships parade van Tall Ships

Wie denkt dat Sail alleen iets is voor de vaste bezoeker van de jachthaven is vergist zich. Je hoeft echt geen instapschoenen en een Gaastra jack te dragen om Sail te bezoeken. Behalve ruim 500 historische zeil- en motorboten op het IJ heeft Sail dit jaar ook erg toffe bijprogramma’s. Van woensdag 17 augustus tot en met zondag 21 augustus bijvoorbeeld kun je terecht bij het ‘Sea of Friendships’.  Dit is hét jongerenpodium van SAIL. Sea of Friendships biedt als een van de zes grote podia een gevarieerd programma met acts en muziekoptredens. Het bijzondere van Sea of Friendships is dat de organisatie en de programmering grotendeels in handen ligt van jongeren.

RaymzterRaymzter

Het hoofdprogramma biedt weer eens heel ander aanzicht van Nederlandse artiesten: Ziggy, Benny Sings, Rmxcrw, Raymzter, Real el Canario, La Caz, TrackAddicts, Kasba, Jawat, Kubus, Yes-R, Typhoon en dj Saif. Ook biedt het podium ruimte voor nog onbekend talent.

Verder zijn er workshops, een chillout tent voor na de workshops, films in de filmcontainer en games spelen in de gametent.

boten en bootjes alles wat er zoal voorbij vaart

Sail en kunst
Tijdens deze Saileditie zijn er vijftig kunstenaars aan het werk op kades en schepen. Zij laten zich inspireren door de honderden zeilboten die aan hun oog voorbijtrekken. Je ziet schilders, tekenaars, beeldhouwers, fotografen, video- en installatiekunstenaars aan het werk. Hun werken worden beoordeeld door een vak- en publieksjury. Ben je enthousiast? Op de tentoonstelling is van alles te koop

Bastaardbootjes

Terwijl de grote schepen het IJ in beslag zullen nemen zal Sail 2005 niet aan andere delen van Amsterdam voorbij gaan. De piermachocheltocht, 18 augustus, 15:30 tot 19:00 uur, is een hilarische optocht van ‘bastaardbootjes’. De optocht -van eigenlijk alles wat maar blijft drijven- zal door de Amsterdamse grachten varen.

bastaard bootje de piermachocheltocht

Sail Amsterdam 2005, 17 tot en met 22 augustus, Amsterdam, IJ haven en binnenstad. www.sail.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws