Resfest Digital Film Festival in Nederland

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het festival gaat op 15 september van start in New York, in het Tribeca Performing Arts Center. Resfest reist daarna langs 40 steden, wat deze tour de meest uitgebreide tot nu toe maakt. Van 7 t/m 9 oktober hebben Amsterdam en Rotterdam de Nederlandse primeur van het filmfestival! Op die dagen zie je de nieuwste videoclips van o.a. Beck, Chemical Brothers, Four Tet en LCD Soundsystem. Daarnaast is een regisseur van het Traktor-collectief te gast en zie je korte films van Johan Kramer, Gaelle Dennis, Jared Hess, e.a.

In totaal ontvingen de festivalorganisatoren van Resfest 1800 inzendingen. Een recordaantal, en het resultaat van een wereldwijde zoektocht naar de meest opvallende, vernieuwende korte films, muziekvideos, animatie en motion-graphics.

Op deze editie van Resfest wordt speciaal geselecteerd programma getaleerd. Zo bevat die etalage beeldmateriaal van de genredoorbrekende muziekpionier Beck. Uiteraard de video van zijn eerste hit Loser, die zijn grote doorbraak betekende, plus zeldzame en nog niet vertoonde videos tot aan zijn meest recente videoclip Girl, gemaakt met Motion Theory. Daarnaast toont een regisseur van het Scandinavische importcollectief Traktor divers beeldmateriaal. Traktor won diverse awards voor o.a. commercials voor Nike en Fox Sports en maakt videoclips voor Basement Jaxx, Fatboy Slim en Prodigy. In deze showcase laten ze ook nog niet eerder vertoonde fragmenten uit de Traktor archieven zien. Het programma Cut & Paste toont een verzameling van werk dat gebruik maakt van collages, gesampled materiaal, films met de hand gemaakt die zich kenmerken door een sterke Do It Yourself-inslag. In het RES Triple Threat programma wordt voorspeld wie de drie meest getalenteerd opkomende regisseurs op de planeet zijn: Nagi Noda, Jonnie Ross en Francois Vogel. Ook is er een speciale vertoning van de documentaire Just for Kicks dat de kleurrijke geschiedenis en de opkomst van het fenomeen van de sneakercultuur laat zien.

De programmering van Resfest Digital Film Festival ligt uiteindelijk verankerd in 3 programmas met korte films, waaronder nieuw en met awards bekroond werk van Jared Hess, Gaelle Dennis, Miguel Arteta, Johan Kramer, Eduoard Salier, Chris Cunningham, Nakd Design en Stylewar. Twee programmas met muziekvideos: Cinema Electronica en Videos that Rock! Daarin o.a. de nieuwe videoclips van Chemical Brothers, Dizzee Rascal, Aesop Rock, RJD2, Four Tet, Bloc Party, LCD Soundsystem, Quasimoto, Arcade Fire, Lemon Jelly en Flaming Lips. Het derde programma is By Design. Dit is een etalage van motion graphics en op ontwerp gebaseerde animaties, die zowel visueel als inhoudelijk fascineren en omstreden kunnen zijn. De Resfest 2005 trailer is gemaakt door filmmaker, animator, grafisch ontwerper en festivalbekende Stefan Nadelman. Zijn film Terminal Bar was zowel winnaar van de RESFEST Publiekskeuze Award, als van de juryprijs voor beste korte film op het Sundance Film Festival in 2003.

RES Media Group (RMG) is een wereldwijd mediabedrijf gewijd aan de vernieuwende creatieve gemeenschap op het gebied van film, muziek, kunst, design en cultuur. Met kantoren in New York, Los Angeles, London, wordt dit 9 jaar oude bedrijf erkend als leider in het veld. RMG produceert Resfest, RES magazine (een tweemaandelijks blad voor de opkomende creatieve lifestyle), regelmatig productie van DVDs (voor verkoop en promotie met originele content) en RESLAB (een marketingservice afdeling die voorziet in gentegreerde oplossingen voor een brede doelgroep van klanten).

RESFEEST 2005 reist naar 40 steden in meer dan 20 landen over de hele wereld verspreid. Hieronder een lijst van alle internationale data, steden en locaties:

New York 15-18 september - Tribeca Performing Arts Center
San Francisco 22-25 september - Palace of Fine Arts
Londen 28 september - 2 oktober - National Film Theatre
Los Angeles 29 september - 2 oktober - Egyptian Theater
Amsterdam 7-9 oktober - De Balie
Rotterdam 7-9 oktober Lantaren Venster

Chicago 6-9 oktober - Museum of Contemporary Art
Glasgow 13-16 oktober- Center for Contemporary Art
Dublin 20-23 oktober - Irish Film Institute
Bristol 27-30 oktober - Watershed
Turijn 27-30 oktober - Museo Del Cinema Nazionale
Toronto 27-30 oktober - Royal Cinema
Belfast 4-6 november - Queens Film Theatre
Seoul 10-19 november - The Drama Center
Vancouver 11-12 november - Vancouver International Film Centre
Sheffield 17-19 november - Showroom
Melbourne 17-22 november - ACMI
Tokyo 17-20 november - Laforet Museum
Nottingham 18-20 november - Broadway Media Center
Rome 18-20 november - Teatro Palladium
Sydney 24-29 november theater nog niet bekend
Zurich 24-27 november - Riff Raff
Montreal 25-27 november - Fellini Theater - Ex-Centris
Singapore 25-27 november - Nanyang Academy of Fine Arts
Madrid 1-4 december - La Casa Encendida
Barcelona 1-4 december - Mercat de les Flors
Bilboa 1-4 december - Museo Guggenheim
Las Palmas - 1-4 december - Centro Cultural Ciudad Alta
Vigo 1-4 december - Marco
Vitoria 1-4 december - Artium
Valladolid 1-4 december - Cristbal Gabarrn (TBC)
Wenen 2-3 december - Top Kino / Museumsquartier
Istanbul 16-18 december - Yeni Melek Performing Arts Center

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws