Kite Crossing van Engeland naar Nederland

Partyscene Redactie | 8 augustus 2005
headlines

In aller vroegte van maandag 8 augustus zal worden begonnen aan een unieke tocht die tussen de 8 en 12 uur zal duren eer de Nederlandse kust ter hoogte van Zandvoort is bereikt. Bij een succesvolle poging behalen de Hollandse boarders een wereldrecord en/of een vermelding in het Guiness Book of Records.

kiter (foto: Tukker)


Na ruim één jaar wachten op gunstige wind is het zover. Het noordwestelijke weer front dat maandag boven de Noordzee hangt brengt een constante wind die de kiteboarders nodig hebben om de tocht te laten slagen.

Al in 2004 werd besloten tot deze ambitieuze tocht. Kitesurfers Stef de Jong, Gerhard van Geest en Hans van der Goes werden de uitverkorene die deze uitdaging wilden en mochten aangaan. Na intensieve training sessies met voltallige bootbemanning werd het zogenaamde windraam vastgesteld. De kiteboarders hebben namelijk optimale condities nodig om deze tocht te laten slagen.

het team team

Hoewel er eind jaren negentig al een geslaagde oversteek vanuit Engeland naar Nederland per windsurfboard was, is het de eerste keer dat er een crossing per Kiteboard plaatsvindt. De tocht begint in de meest oostelijke kustplaats van Engeland, Lowestoft en eindigt, als het weer meewerkt, in Zandvoort.

Gedurende de oversteek heeft de organisatie op de verwachte aankomstplek, The Spot Watersport te Zandvoort, een perscentrum ingericht. De aankomst van kiteboarders wordt verwacht op 8 augustus tussen 17hr en 20hr in Zandvoort.

Summerscene zal je op de hoogte houden van deze spannende overtocht per kite!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws