Pleinbios

Partyscene Redactie | 31 juli 2005
headlines

Vanaf 8 augustus drie weken lang iedere avond film in de buitenlucht! Zodra de schemering invalt: klap je stoeltje uit en zet de popcorn op schoot. Van cult en classic tot camp en wereldcinema, voorpremières en prijswinnende films in Delfshaven.

Op een nieuwe locatie, het Lloyd Multiplein in Delfshaven mag je jezelf in de grootste Europese openluchtbios laven aan een bijzonder filmaanbod . Neem zelf je stoeltje mee, of huur er één voor 1 euro. De films beginnen om 21:30 uur.

De eerste week begint al met een keur aan films waar iedere filmliefhebber naar uit zal kijken! Het verloren gewaande klassieke melodrama: beyond the rocks Beyond the Rocks, werd vorig jaar terug gevonden in de collectie van een Nederlandse filmverzamelaar. Alleen in deze film uit 1922 zijn Hollywood sterren Gloria Swanson en Rudoph Valentino samen te zien.  Andere toppers deze week: House of Flying Daggers, Gegen die Wand en American Splendor.

Ook in week twee op maandagavond film! De eerste deze week: The Edukators, een film over twee inbrekers die niets stelen, maar een boodschap achterlaten voor hun slachtoffers. Enkele tips voor deze week: D.E.B.S. D.E.B.S. een ‘Charlies Angels’ parodie, The Killing van Stanley Kubrick en Sky Captain and the world of tomorrow.

Natuurlijk zal dit jubileum nummer afgesloten worden met een prachtige laatste week. Met toppers als Day after TomorrowThe Day After tomorrow en het nieuwe Sin City.  Ben & Jerry’s Pleinbios zal de laatste avond knallen met een speciale voorpremière. U-Carmen Ekhayelitsha is winnaar van de Gouden Beer voor beste Speelfilm en nog niet in Nederland vertoont. Deze film geeft een nieuwe visie van de opera ‘Carmen’ van Bizet, nu gesitueerd in town ship Khayelitsha.

Ben & Jerry’s Pleinbios, Lloyd Multiplein, Delfshaven, Rotterdam.

8 tot en met 28 augustus. Aanvang 21:30. Entree gratis.


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws