De Liquid Force kiteboarding slider tour 2005

Partyscene Redactie | 28 juli 2005
headlines

Kiteboarden is al een adrenalineverhogende sport op zich. Zoals altijd vernieuwt een extreme sport zich voor je met je ogen kan knipperen. Wat houdt de kiteboarding slider tour in? Sliders, kickers en een jump eiland  voegen een extra dosis adrenaline toe aan het kiteboarden.

teamrider michael

Een en ander is te vergelijken met het snowpark bij snowboarden. Vooral mensen die al flink progressie hebben gemaakt met kiten zullen dit funpark bijzonder spannend vinden. De slider bijvoorbeeld vereist extra concentratie, timing en gevoel voor balans. De objecten die gebruikt worden zijn allen gemaakt van opblaasbaar rubber om letsel zoveel mogelijk te vermijden.

kite op de slider slider

Liquid Force kiteboarding heeft zijn roots in het wakeboarden waar al jarenlang met sliders en kickers wordt ge-fund. Redbull en Protest zien in dit evenement een uitgelezen kans om een extra dimensie aan deze groeiende sport toe te voegen en het kiteboarden op een vernieuwende manier te promoten

De Liquid Force kiteboarding slider tour 2005 bestaat uit een beginners slider van 7 meter lang en 60 cm hoog op het eindpunt. De slider loopt schuin op en begint onder water. Het is de bedoeling dat er van het begin tot het eind over de buis geslide wordt met een mooie afsprong of trick aan het eind. Vervolgens is er een eiland van 4 meter in diameter waar overheen gejumped kan worden. Eventueel kan in het midden van het eiland een fotograaf of filmer plaatsnemen.

slider

In augustus wordt er een slicker aan het park toegevoegd. De slicker bestaat uit een kicker en slider die in combinatie of apart gebruikt kunnen worden. De kicker is een schans waartegen de kiter zich kan afzetten voor een mooie sprong. Het kan ook als aanloop dienen naar de slider. De slider die hierbij wordt gebruikt is een hogere versie van de eerder genoemde slider.

Liquid Force kiteboarding heeft zijn roots in het wakeboarden waar al jarenlang met sliders en kickers wordt gefund. Redbull en Protest zien in dit evenement een uitgelezen kans om een extra dimensie aan deze groeiende sport toe te voegen en het kiteboarden op een vernieuwende manier te promoten.

slider

Workum als eerste speelveld

De lokatie Workum heeft voor een goede aftrap van de 8 slider events gezorgd. Een mooie windkracht 4 en mooi vlak water zorgde voor een perfecte ligging van de slider en het eiland. Er werd al direct flink over het eiland heen gesprongen. Na de slider goed ten opzichte van de wind te hebben gepositioneerd ging het ook op de slider los. De slider dient precies  ‘ruime wind’ te liggen. De kiter komt ‘halve wind’ aanvaren en haakt op het laatste moment uit zijn trapeze waarna de kiter ruime wind over de slider heen gaat. Eigenlijk precies dezelfde richting als wanneer je springt met je kite. 

De kiters hebben flink kunnen genieten van de slider en het eiland. Twee willen we nog even extra noemen: ten eerste Willem die een Protest lycra heeft gewonnen vanwege zijn getoonde inzet. En ten tweede iemand-die-we-niet-bij-naam zullen noemen maar wel bekend staat om zijn sloop gedrag. Ondanks dat hij een van onze boards heeft gesloopt door deze in het ankertouw te planten, heeft hij toch een Protest tas gewonnen als troostprijs! 

Andere locaties: Dit jaar worden nog zeven locaties bezocht met het funpark. De locaties zijn afhankelijk van de wind condities en worden zodanig gepland. Een evenement wordt van te voren op de verschillende kiteforums aangekondigd.

Check ook: www.liquidforce.nl en www.fightfish.nl

Met dank aan: Rinse Elgersma

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws