Sundance Reggae Festival

Partyscene Redactie | 28 juli 2005
headlines

Nutty Dreadlock, uplifting and infectious riddims, skanking rastafari, jahmessenjah, oftewel: repatriation to Eindhoven in het weekend van 13 en 14 augustus! Sundance viert haar tiende verjaardag in de Genneperparken met grote en kleinere namen.

sundance flyer His Highness

Op zaterdag staat niemand minder dan Winston Rodney, oftewel levende legende Burning Spear op het podium. En de band die alle fases van reggae heeft doorgelopen; Toots & The Maytals. Van ska, rocksteady, dancehall tot een mooie mix van reggae en soulmusic.

oldies but goodies

Ook the Gladiators, Tanya Stephens, Turbulence en de Nederlandse band Out of Many met een mix van reaggae, ragga, dub en ska verwarmen de harten en ledematen van het publiek.

Op zondag telg van beroemde ouders Julian Marley & the uplifting band, Mikey General en Sean Paul met zijn ‘infectious riddims’. Maar ook de Jahmessenjah band met Marcia Griffiths en Dean Fraser staan er de tweede dag.

Bovendien ontbreekt op de dag des Heren ‘the best magician in the Universe’  niet: Lee ‘Scratch’ Perry! Hij heeft een missie: “All people coming to show, I will pick ‘m up when the show starts and after the show has finished I will land them back on earth”..

Lee 'Scratch' Perry

Nederlandse bijdrage vandaag: Forward Sound, met hun collectie van 100-en reggae en dubplaten.

Rrrrrewind and come again…

Sundance Festival, 13 en 14 augustus, van 12:00 tot 23:00 uur, Genneperparken Eindhoven.

Weekendticket (voorverkoop) 40 euro, dagkaart 25 euro. Aan de kassa: 50 en 30 euro.

Kamperen mogelijk (alleen tenten), camping open vanaf vrijdag 12 tot maandag, 10 euro pp.

Info en programma: www.reggaesundance.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws