RUSHTUG in Panama Studio

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vorige maand werd afgetrapt met Senna & PCM, O-Boogie en Melly Mel. Dit leverde zulke oorverdovend positieve reacties op dat RUSTUG vanaf nu elke laatste vrijdag van de maand bij zijn bekende broer zal aanhaken. Deze maand met wederom een bak fresh talent van vaderlandse bodem: Tom Trago, O-Boogie, La Melodia (mc Melodee & I.N.T.) & host Big Boy Caprice.

RUSHTUG is het resultaat van de collaboratie tussen de organisaties Milkmade en Chemistry. Het vindt iedere laatste vrijdag van de maand tijdens RUSH plaats in de studio in Panama. Milkmade is hierbij verantwoordelijk voor de creatieve en muzikale invulling van de RUSHTUG zaal. RUSHTUG is echt een tegenhanger van RUSH in de Panama. Waar bij RUSH in de grote zaal house de boventoon voert, is het bij RUSHTUG in de studio hiphop waar het om draait. Hiphop met uitstapjes naar broken beat, funk en nu-soul. RUSHTUG is een platform zijn voor toonaangevend talent. Een plek waar nieuwe dingen gebeuren. Denk live, denk real, denk mcs, zangers, zangeressen, djs, ga zo maar door, zo lang het maar fresh is.

Tom Trago is een van de nieuwe lading Amsterdamse djs die hard aan de deur aan het kloppen zijn. Tom draait zijn hiphop gemixt met verschillende stijlen op een manier die hem al tot vaste dj bij Paradisoul in de Paradiso en bij Wooha! in de Jimmy Woo heeft gebracht. Ook zijn legendarische set bij Supersphere Klash! in de Bitterzoet heeft hem een nodige dosis respect opgeleverd.

O-Boogie behoort tot de vaste kern van de Milkmade posse. Tijdens de eerste RUSHTUG was hij al van de partij. O-boogie is een druk mannetje, is naast dj ook nog eens producer en heeft hij zijn eigen broken beat label. Internationaal is hij ook goed aan de weg aan het timmeren maar O-boogie staat ook regelmatig te draaien in Bitterzoet.

La Melodia is het samenwerkingsproject van mc Melodee en dj/producer I.N.T. La Melodia staat voor warme soulful hiphop met een rauw kantje. Vorig jaar kwam hun eerste - goed ontvangen - release uit op het eigen La Melodia label, gedistribueerd via Rush Hour, het Amsterdamse label dat vrijwel synoniem is aan kwaliteitsfunk en soul. Dit jaar toerde La Melodia door Europa met Stonesthrow Cats, bij RUSHTUG kan je hun relaxte flow in 100% live meemaken.


Big Boy Caprice...

Rest ons nog de host van de avond voor te stellen. En wat voor een host: Big Boy Caprice. Caprices carrire staat op het punt te exploderen. Eind deze maand dropt hij zijn album Exception to the rule in Nederland. Dat slaat een beetje op mijn uiterlijk. Ik ben een grote jongen met een hoge stem. Dat zie je niet zo vaak, aldus Caprice. In Frankrijk is het album al een tijdje uit en beloond met super recensies (mooiste stem in tijden gehoord etc...), met als gevolg dat er nu onafgebroken tussen Frankrijk en Amsterdam gependeld wordt. Mijn album is fris en gevarieerd. Het heeft funk, soul en r&b. Sommige tracks zijn ter plekke bedacht en opgenomen. Daar houd ik van, op het podium doe ik ook jams en improvisaties. Tel al deze shit bij elkaar op en je komt tot n conclusie: Bij RUSHTUG brengt het melkmeisje jullie weer zuivere zuivel producten van eigen bodem.

RUSH
In de hoofdzaal zal de RUSH crew los gaan met Raw Urban Sexy House, gespind door djs Brian S. & Victor Coral en de vetste bassist van het land Gregorio. Daarnaast is er een all-over-entertainment show met modellen en performers, gestijld door Joey Elgersma, de badboy van de Nederlandse mode scene. Verwacht hier geen ditje-datje-doe-je-dansje-modellen, maar shit beyond! Oh ja, de avond wordt vast gelegd door fotografen 107 Jerome en R.E.L, de beste fotos worden gepubliceerd in een select verspreid magazine/stijlbijbel dat de opvolger wordt van de als warme broodjes over de toonbank gaande Antoine en Mary Jane magazine.


RUSHTUG @ Panama studio
Vrijdag 29 juli 2005
Oostelijke Handelskade 4 Amsterdam
Met: Tom Trago, O-Boogie, La Melodia (mc Melodee & dj I.N.T.), Big Boy Caprice en
RUSH: Brian S., Victor Coral, JE Fashionistas, R.E.L, 107 Jerome, Gregorio
Vanaf: 23:00 uur
Toegang: 15,- (deur) of 10,- (vvk via Beep!)


Meer info:
www.milkmade.nl // www.chemistry.nl // www.panama.nl[/ul] // [url]www.r-e-l.net // www.LaMelodia.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws