Fashionable Amsterdam

Partyscene Redactie | 25 juli 2005
headlines

Tijdens de Amsterdam Fashion Week, 28 tot en met 31 juli, zullen zo’n 15.000 Nederlandse en internationale mode-professionals onze hoofdstad aandoen. Het programma van de modeweek combineert de vakbeurs District met catwalk shows van Nederlandse ontwerpers en merken.

fashion week amsterdam

Omdat het oorspronkelijk een vakevenement betreft worden er geen toegangskaarten uitgegeven aan het ‘gewone’ publiek. Drukst bezocht zijn natuurlijk de modeshows. Tijdens deze AFW zullen er shows te zien zijn  van ontwerpers als Daryl van Wouw, Wolf/Van Benthum, Katrin Neyer, Hans Ubbink, Marlies Dekkers en Mada van Gaans. Drie talenten, Ferdinand Schneitz, Jeroen van Tuyl en Angelos Bratis, die zijn aangesloten bij de Dutch Fashion Foundation, sluiten de modeweek af.

Om het grote publiek toch bij de Amsterdamse modeweek te betrekken heeft de organisatie het openbare programma verder uitgebreid. Een expositie van Franse mode-illustratoren in veilinghuis Christies, een filmprogramma en exposities in de Beurs van Berlage, Apart Gallery en Noa:Fashionadas kunnen een leuke route volgen die van expositie, via presentatie naar filmvertoning loopt.

Amsterdam Fashion Week, 28 tot en met 31 juli, Amsterdam, www.amsterdamfashionweek.nl

Meer mode in Amsterdam deze zomer: Op zondag 31 juli en maandag 1 augustus 2005 zal in de Rai in Amsterdam voor de negentiende keer de Modefabriek plaatsvinden. Tijdens dé modebeurs van Nederland zullen meer dan 350 (inter)nationale toonaangevende kleding-, accessoires en schoenenlabels hun nieuwe collectie tonen. www.modefabriek.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws