The Matrixx redt Nijmeegs profbasketbal

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Daarmee is ondanks het vertrek van basketballclub Eiffeltowers naar Den Bosch, het profbasketbal voor Nijmegen behouden.
De oprichting van de Matrixx Magixx is een initiatief van wethouder Paul Depla van Ruimte, Wonen en Sport samen met Hans Kuipers, oud penningmeester van Eiffeltowers. Door het initiatief van de twee vooraanstaande Nijmegenaren is in een tijdsbestek van twee weken een geheel nieuwe profbasketbalclub geboren. Danceclub The Matrixx is groot voorstander van sport in de regio, en sponsort het nieuwe team van harte.

Even leek het er op dat het basketball uit de stad zou verdwijnen. Eiffeltowers fuseerde onverwacht met Tulip Den Bosch en besloot dat die stad voortaan de nieuwe basis zou worden. Dat ziet The Matrixx niet graag gebeuren. Want de club beseft dat basketbal voor de Gemeente Nijmegen een belangrijke sport is. Er lopen diverse projecten om basketbal onder de jeugd te promoten.
Zo worden pleintjes opgeknapt en tot basketbalveldje omgebouwd. Scholen werken voluit mee met clinics waarin de fijne kneepjes van de sport worden bijgebracht. Nijmegen is mede door al die initiatieven een heus bolwerk van het basketbal geworden, met elf regionale basketbalclubs. Juist in Nijmegen is de afgelopen jaren bewezen dat samenwerken tussen amateurclubs en professionals heel goed werkt. Aan Matrixx Magixx nu de uitdaging om de ambities van de stad en de sponsor waar te maken en Nijmegen op de basketbalkaart te houden.



The Matrixx is sinds vier jaar een belangrijke factor in Nijmegen geworden. Met grote feesten voor alle regionale Danceliefhebbers in de club aan de Wychenseweg en ver daarbuiten. In mei werd het succesvolle buitenfestival Emporium gehouden in het kader van Nijmegen 2000, terwijl in juli de Nijmeegse Vierdaagsefeesten door The Matrixx worden omlijst met grote openluchtconcerten.

Matrixx Magixx gaat volop meeprofiteren van de kennis van de club. De marketing rond de wedstrijden wordt door de club verzorgd, maar ook de show. Denk daarbij aan de elementen die The Matrixx de afgelopen jaren tot zon succes hebben gemaakt: licht, show, muziek, dans en top DJs.

Daarnaast is het gebouw van The Matrixx zeer geschikt om clinics voor scholieren te houden. Ook denkt The Matrixx aan echte basketbalshows zoals je die in de VS ziet. Nieuwe seizoenkaartkopers ontvangen ook nog eens vier VIP-kaarten voor een willekeurige avond in The Matrixx in het seizoen 2005/2006.

A.s donderdag 14 juli van 19.30 tot 21.00 uur wordt de publiekspresentatie van The Matrixx Magixx gehouden in The Matrixx. Hier wordt alle informatie gegeven over het nieuwe initiatief en worden uiteraard het team en de spelers voorgesteld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws