Tom Middleton (Cosmos, UK) op 23 juli in 11 (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De laatste keer dat Middleton in een Nederlandse club te zien was, is ruim een jaar geleden tijdens max 404s Sublime avond in de Eindhovense Effenaar.

Tom Middleton maakt al sinds begin jaren 90 naam als een baanbrekende en genre-overschrijdende producer. Zijn carrire begint als hij tijdens het uitgaan Richard D James (aka Aphex Twin) ontmoet, die ook uit de Zuid-Engelse provincie Cornwall afkomstig is. Middleton maakte zelfs korte tijd onderdeel uit van Aphex Twin, aangezien de twee op dezelfde dag jarig zijn. De electronica-pionier Richard D James leert Middleton het vak van samplen en produceren, waarna de klassiek geschoolde pianist, cellist en voormalig grafisch ontwerper in 91 debuteert met zijn EP Analogue Bubblebath.

Middletons doorbraak komt een paar jaar later als hij aan de slag gaat met Mark Pritchard (Troubleman, Harmonic33). Onder pseudoniemen als Reload (techno), Jedi Knights (electro en funk) en als het uitzonderlijke succesvolle project Global Communication dat onder meer de klassiekers The Way the Deep en The Groove voortbracht - vieren de muzikale partners grote successen op hun eigen labels Evolution en Universal Language. In 1999 start Middleton zijn project Cosmos. Onder die naam remixt hij grote namen als Depeche Mode, Faithless, Kylie, Gotan Project, Manic Street Preachers, Goldfrapp en scoort hij een grote hit met het nummer Take me with you.


Tom Middleton...

Middleton zal muzikaal ondersteund worden door een goede bekende van hem.
De Eindhovense Erwin van Moll is al jaren een wereldwijd gerespecteerd DJ en producer, met releases op gerenommeerde labels als Eskimo Recordings, DJAX, MoWax en het eerder genoemd Universal Language van Tom Cosmos Middleton zelf. Vorig jaar deed hij van zich spreken met het album Rubicon dat hij met Jan van der Lest maakte onder de naam Clashing Egos. Die cd belandde in veel jaarlijstjes als een van de beste albums van eigen bodem in 2004, waaronder die van DJ Broadcast magazine.

Als producer is max 404 actiever dan ooit met de onlangs uitgebrachte single Spin my world op het hippe Belgische Eskimo Recordings (bekend van o.a. the Glimmers) en inmiddels liggen de remixen van Love Sweet Love van Clashing Egos in de winkel. Als dj en promotor is Erwin druk met een maandelijkse Red Hot-avond in Club NL in Amsterdam en in Eindhoven met zijn Sublime-avonden in de Effenaar, waar hij het afgelopen jaar gast djs had als Tom Middleton, Ewan Pearson, Joost van Bellen en Optimo.

Cosmos - 23 juli 2005
DJs Tom Middleton (Cosmos, UK), max 404 (Eskimo Recordings, Clashing Egos)
VJs News
Entre 10 euro. 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro.

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
[urlwww.ilove11.nl[/url]

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws