Danny Rampling met pensioen

Partyscene Redactie | 30 juni 2005
headlines


De geruchten dat Danny Rampling met pensioen zou gaan gingen al een tijdje, maar nu heeft de dj dat tegenover de Britse dance reporter Jonty Skruff ook echt bevestigd. Rampling wil zijn laatste gig draaien met oud en nieuw. Daarna is hij van plan een restaurant te openen in Londen. De inspiratie voor zijn culinaire carrière kreeg de dj door zijn levenstijl als dj, waarvoor hij de hele wereld is afgereisd. Op zijn reizen heeft Rampling talloze keukens geproefd in evenzoveel landen en heeft daardoor naar eigen zeggen een smaak ontwikkelt voor goede wijnen en een moderne eclectische keuken. Met het openen van een eigen restaurant gaat voor Rampling een oude droom in vervulling. Zijn nieuwe restaurant krijgt een kaart van een moderne Europese keuken, met Zuidelijke Mediterrane invloeden.

De beslissing om te stoppen met deejayen was een van de moeilijkste beslissingen die Rampling in zijn leven heeft genomen. Danny Rampling, Paul Oakenfold en Nicky Holloway waren de eerste dj’s die in de zomer van 1987 de oversteek maakten naar Ibiza. Volgens velen was dat het begin van de housescene in Groot-Brittanië en daarmee de rest van Europa. Rampling is blij dat hij zijn steentje heeft kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de housescene in zijn thuisland. “En de achttien jaar die ik in het dj circuit heb doorgebracht waren een briljante ervaring. Het voelt alsof ik op een lange vakantie ben geweest, feestend en reizend over de wereld.”

Als afscheidscadeautje mixed Danny Rampling nog een driedubbel cd aan elkaar voor Defected Records. Twee cd’s zijn gereserveerd voor zijn favoriete club tracks en de derde wordt een eclectische cd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws