Diverrance gaat door....

Partyscene Redactie | 29 mei 2005
headlines


Eén van de festivals die iedere zomer op de agenda van menig dance liefhebber prijkt, is het “Riverdance” festival in IJsselstein. Waar andere festivals de afgelopen jaren te kampen kregen met teruglopende kaartverkoop, bleek “Riverdance” dankzij het regionale karakter een sterke speler die ieder jaar weer kon rekenen op een vast aantal bezoekers, welke samen een unieke dag beleefden op het grootste outdoor dance event van de provincie Utrecht.
Toch leek het er in 2005 even op dat dit evenement van de agenda’s geschrapt zou kunnen worden toen men aangaf de organisatie achter het festival niet rond te krijgen. Reden voor de initiatiefnemer en eigenaar van het festivalterrein, Dhr. J. de Keizer, om op zoek te gaan naar versterking. Pouw Evenementen, een lokaal bekende organisatie met veel ervaring op het gebied van diverse grote en kleinere evenementen, werd benaderd om de organisatie te ondersteunen. Na goed onderling overleg bleek de organisator van “Riverdance” wel bereid mee te werken aan een nieuwe editie van het festival, maar men gaf aan de financiele risico’s niet langer te willen of kunnen dragen. Aanleiding voor Pouw om te besluiten de gehele organisatie op zich te nemen, waarmee voorkomen werd dat Lopik dit unieke evenement, inmiddels bekend in de wijde regio, zou verliezen. Met een verbeterde line-up, meer oog voor detail en een nieuwe naam probeert de organisatie net dat verschil te brengen, waardoor dit festival wel stand houdt waar andere, grote, organisaties van dance-events zich genoodzaakt zien hun evenementen van de agenda te schrappen. “Diverrance” (difference) gaat door, waar Riverdance gestopt is..

“Riverdance is altijd een zeer succesvol festival geweest. Dhr. De Keizer (initiatiefnemer van het festival) beschikt met Klein Scheveningen over een perfecte locatie voor dit evenement. Bovendien werkt de Gemeente Lopik dankzij de goede afspraken en ervaringen van voorgaande jaren graag mee aan het opstellen van de evenementenvergunning. Toch bleek de organisatie die het festival jaren achtereen met succes had georganiseerd zich dit jaar niet meer met een grootschalig festival bezig te zullen houden. Na veel overleg hebben we toen besloten dat wij het festival dit jaar een goed vervolg zouden geven, omdat wij denken dat Lopik, maar vooral alle vaste bezoekers van “Riverdance”, trots moeten zijn op zo’n groot festival gewoon bij hun om de hoek. Dit moeten we met z’n allen in stand houden.” Aldus Tjeerd van der Gun van Pouw Evenementen.

Na maanden van voorbereiding is de organisatie er inmiddels klaar voor om op zaterdag 11 juni de duizenden dance liefhebbers te verwelkomen. Maandag zullen de toppen van de eerste tenten weer boven de dijk uitsteken. Een inmiddels vertrouwd beeld, dat aankondigt dat dit deel van de uiterwaarden van de Lek binnen een week weer omgetoverd zal zijn in een groots festivalterrein.

Voor diegene die ook in 2005 dit grootse festival aan het water live mee willen maken, zijn er nog kaarten beschikbaar bij de diverse voorverkoopadressen.

“Diverrance – Secrets of the Six Senses”

Datum: 11 Juni 2005 van 12:00 tot 24:00
Plaats: Lekdijk nabij IJsselstein

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws