Club Deja Vu present the "iT Revival"

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zondag 12 juni aanstaande gaan wij dj-vu-en geheel in de stijl van de toenmalige iT.

De iT was begin jaren negentig de meest opvallendste uitgaansgelegenheid van Amsterdam. In eerste instantie was het een club alleen voor homos. Alles mocht en alles kon en hoe opzichtiger hoe beter was hun motto. Al snel hadden ook heteros de smaak van deze extravagantie te pakken en bleef alleen de zaterdagavond een speciale gay-night. Onder de bezielende leiding van Manfred Langer groeide de iT uit tot n van s werelds beruchtste clubs. De iT stond bekend om zijn extravagantie en zijn spraakmakende entertainment en shows. Dit was nog niet eerder zo vertoond, dit was geheel nieuw, zo anders, zo spraakmakend, dat iedereen er over sprak en iedereen deze club, al was het maar n keer in zijn leven, wilde bezoeken. iT was iT en helemaal hot. Het kreeg ook zo veel publiciteit dat er ook veel beroemdheden op af kwamen. De iT werd de plek waar iedereen die gezien wilde worden naar toe ging en niet alleen de celebraties. Want in de iT werd iedere bezoeker zo bevangen door de muziek en entourage dat iedereen zich daar een ster voelde. De iT had een zeer bijzondere nog niet eerder vertoonde uitstraling en men raakte niet uitgepraat over de feesten aldaar. Wie herinnert zich niet de excentrieke begrafenisstoet van Manfred de Langer in november 1994 door de Amsterdamse binnenstad, met de roze auto en de grote stoet van de meest vreemd uitgedoste mensen?! Alhoewel er is getracht zijn geesteskindje in leven te houden, heeft de iT na de dood van Manfred toch zijn glans verloren. Nadat de club diverse keren gesloten en verbouwd is geweest is er nu definitief een einde aan gekomen.

Wat achter is gebleven is niet alleen de herinnering aan een zeer bijzondere tijd , maar ook de vele bijzondere speciale iT plaatjes. Op deze Dj Vu zondag gaan wij jullie weer die onvergetelijke iT smashers laten horen met de djs van toen; Stephen, Albert, en E-Craig. De Happy Dayzz zal dit keer worden omgetoverd in een paradijs compleet met drag-queens, gogo-dansers en schitterende decoratie, zodat jij je weer terug waant in de iT. Ook de gastheren Bas & Ram zullen hun set aanpassen op deze fantastische iT-Vibe en hun beste club-trance uit die tijd meenemen.

Deze zondag is ook de 2e zaal weer geopend en hierin zal vanaf 18:00 uur niemand minder dan Mark van Dale een vier uur durende set van deze club klassiekers draaien. Je ogen en oren zullen versteld staan bij deze Dj Vu van de spraakmakende hoogtijdagen van de iT.

Iedereen die met weemoed aan deze excentrieke club terug denkt en iedereen die er nog steeds spijt van heeft er nog nooit geweest te zijn..dit is je kans om alles nog eens opnieuw te beleven of om het voor het eerst over je heen te laten gaan. Dus laat zien wat je nog in de kast hebt hangen, kom uit de kast, kom sprankelend, kom als een beest, kom zoals je nog nooit hebt gefeest, want this is iT!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws