5 DAYS OFF: line-up bekend!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli vindt de vijfde editie van 5 days off plaats in Melkweg, Paradiso en de nieuwe locaties Heineken Music Hall en Nederlands Instituut voor Mediakunst. Het elektronische muziekfestival zet hiermee opnieuw een belangrijke stap en is deze editie voor het eerst vergelijkbaar met het Gentse 10 Days Off, qua grootte, hoeveelheid artiesten en diversiteit binnen het programma.

5 days off brengt deze jubileum editie een heel bijzondere act naar Amsterdam: Underworld treedt op de slotdag van het festival in de Heineken Music Hall op. Deze Britse groep is legendarisch door het vermengen van elektronische muziek met (gitaar)pop, op volslagen originele wijze en zonder ooit commercieel te worden.

De programmering van de avonden in Melkweg en Paradiso is inmiddels voor het grootste deel rond. En er kan zonder twijfel gesteld worden, dat de line-up van dit jaar de sterkste is in het vijfjarig bestaan van het festival! Een selectie uit het programma van 5 dagen Melkweg & Paradiso:
Fischerspooner (live), Gilles Peterson & MC Earl Zinger, Richie Hawtin, DJ Hell, LCD Soundsystem (live), M.I.A. (live), Miss Kittin & The Hacker en Tiga.

De namen die al bekend waren: Blackstrobe (live), Akufen, Luke Vibert, Michael Mayer, Brooks en natuurlijk Underworld. Volledige opsomming van en informatie over de artiesten, is te vinden verderop in dit bericht.

Kaartverkoop voor Underworld en de festival-passepartouts is reeds gestart.
Woensdag 10 mei start de verkoop van alle overige tickets: losse tickets voor Melkweg en Paradiso, en dag passe-partouts, die geldig zijn voor beide locaties. Alle tickets geven ook toegang tot het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Alle ticketprijzen en voorverkoopadressen zijn te vinden verderop in dit bericht.

PROGRAMMA SCHEMA:

DAY 1: woensdag 13 juli
MELKWEG: Jamie Lidell (live) / Mocky (live) / Mouse On Mars (live) / Mu (live) / Tiga
PARADISO: BJ Cole (live) / Cut Copy / DJ Hell

DAY 2: donderdag 14 juli
MELKWEG: avondprogramma - LCD Soundsystem (live)
Nachtprogramma - Akufen (dj set) / Marc Houle (live) / Richie Hawtin (live) / Troy Pierce
PARADISO: Zeer bijzonder programma met Autechre (live) e.v.a. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt.

DAY 3: vrijdag 15 juli
MELKWEG: Lopazz (live) / Miss Kitten vs. The Hacker / Vitalic (live) / Whitey (live) / Marco Passarani
PARADISO: Gilles Peterson & MC Earl Zinger / Jaga Jazzist (live) / Wunmi (live)

DAY 4: zaterdag 16 juli
MELKWEG: Elephant Power / Kano (live) / M.I.A. (live) / Roll Deep (live)
PARADISO: Fischerspooner (live) / Hot Chip / Tiefschwarz

DAY 5: zondag 17 juli
HEINEKEN MUSIC HALL: Blackstrobe (live) / Darren Price / Underworld (live)
MELKWEG: Chris Liebing vs Speedy J / James Holden / Michael Mayer / Nathan Fake (live)

DOORLOPEND PROGRAMMA
NEDERLANDS INSTITUUT VOOR MEDIAKUNST: tentoonstelling, dagelijks van 13:00 tot 23:00 uur en elke avond (va. 17:00 uur) enkele performances.
MELKWEG OUDE ZAAL: vier kunstenaars onder leiding van Jan St. Werner (Mouse On Mars) realiseren gedurende vijf dagen een bijzonder kunstproject waarbij iedere avond een apart thema heeft, zowel muzikaal als visueel.

Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt. Ook volgt meer informatie over de doorlopende programma onderdelen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws