The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, slotfilm op AFFF

Partyscene Redactie | 2 mei 2005
headlines




Vorig jaar hadden ze die enge poster van een vrouw die een jurk van kakkerlakken droeg, weet je nog? Geniale poster, want hij bleef nog uren op je netvlies hangen. Dit jaar hangt de poster wat later op de stroomkastjes, want het Amsterdamse Fantastische Filmfestival (AFFF) is dit jaar niet in mei maar in juni.
Wel met een geweldige slotfilm: The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, de langverwachte verfilming van de gelijknamige boeken van Douglas Adams. In de States draait de Britse film van regisseur Garth Jennings inmiddels, en de kritieken zijn daar lovend. De Nederlandse première van de filosofische science fiction-comedy is woensdagavond 15 juni.
In de week daarvoor kun je naar tientallen obscure en minder obscure horror-, fantasy- en mangafilms uit onder andere Amerika, Japan en Frankrijk. In het verleden begonnen (cult)films als Donnie Darko, Spirited Away en Existenz hun Nederlandse zegetocht op het AFFF, dus denk nu niet dat er alleen maar 'afgehakte hoofdenfilms' op het festival draaien. Want dat is al jaren niet meer zo.
Het 21e Amsterdamse Fantastische Filmfestival wordt woensdagavond 8 juni geopend met de Nederlandse première van de Russische fantasyfilm Night Watch. Die film won onlangs een prijs op een Brussels filmfestival.
Het AFFF zal zich grotendeels afspelen rond de Amsterdamse bioscoop Cinerama, het Filmmuseum en de Melkweg.
tekst: René Passet

Meer informatie vind je op: www.afff.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws