Gemeente Den Haag steunt nieuw festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op dinsdag 12 april 2005 heeft de Haagse wethouder van financin en cultuur Drs. Else L. Van Dijk-Staats bekend gemaakt dat TodaysArt, International Festival for Art, Music & Technology, vanaf 2006 kan rekenen op een brede ondersteuning vanuit de Gemeente Den Haag. Deze ondersteuning komt voort uit de visie van de gemeente om, na het vertrek van Het North Sea Jazz Festival, in 2006 een festival te ondersteunen dat uiteindelijk kan uitgroeien tot een spraakmakend evenement met internationale allure. TodaysArt kan in deze hoedanigheid in de komende drie jaar rekenen op substantile ondersteuning van de Gemeente Den Haag.

Na het aangekondigde vertrek van NSJ heeft het Haagse college van B&W in 2004 een oproep gedaan om met voorstellen te komen ter versterking van het Haags festival-klimaat. Na de oproep zijn er 59 plannen binnengekomen. Daaruit heeft het college nu, na een zorgvuldige procedure, een keuze gemaakt.

TodaysArt, International Festival for Art, Music & Technology is in feite het resultaat van twee succesvolle edities van de CultuurNacht en de uitwisseling met Detroits Electronic Music Festival. In het ingediende plan wordt de formule van de CultuurNacht uitgebreid naar een meerdaags evenement en presenteert actuele en vernieuwende topprestaties in de hedendaagse muziek, podium- en beeldende kunsten.

TodaysArt gebruikt de stad Den Haag als podium en programmeert op eigentijdse wijze meer dan 40 locaties zoals culturele instellingen, openbare gebouwen en de openbare ruimte.

Het streven van TodaysArt is om zo het meest toonaangevende, hedendaagse Nederlandse festival te worden, welke internationaal aanzien geniet. TodaysArt moet een bijdrage leveren aan het moderne culturele klimaat in Nederland en in het bijzonder de stad Den Haag een dynamische, jonge en internationale uitstraling geven. TodaysArt belooft het avontuurlijke en tegelijkertijd toegankelijke hoogtepunt van het culturele seizoen in Nederland te zijn.

Met verfijningen in het concept, een uitbreiding naar meerdere dagen en een verbreding van het programma-aanbod, kan het nauwelijks anders zijn dan dat met de aanstaande edities een sterk initiatief op weg is naar een eervolle traditie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws