Awakenings festival viert eerste lustrum

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voor de vijfde keer organiseert Awakenings het meest sfeervolle techno festival van het jaar. Op 2 juli presenteert het festival in Spaarnwoude met trots op vier podia een wervelende dwarsdoorsnede van de huidige techno scene met speciale aandacht voor aanstormend talent. Het hoofdpodium staat dit jaar helemaal in het teken van Dutch Techno. De voorverkoop gaat van start op 16 april

Voor Awakenings is 2005 nu al een fantastisch jaar. In Amsterdam keerden de indoor feesten terug naar de vertrouwde Gashouder op het Westergasfabriekterrein. Het leverde meteen twee legendarische nachten op met een geweldige sfeer. Ook de eerste Rotterdamse editie van dit jaar in het nieuwe Now & Wow was uitverkocht en een doorslaand succes. Deze zomer keert Awakenings terug naar het festivalterrein in Spaarnwoude voor een nieuw hoogtepunt in haar bestaan. In dit jubileumjaar laat 'Outdoor' opnieuw op z'n breedst mogelijk horen en zien wat er op dit moment speelt op de verschillende gebieden van de electronische muziek. Van de meest groovy minimal tot het hardste sloopwerk, het hele spectrum komt aan bod. Naast gevestigde topnamen is er vooral veel ruimte voor nieuwe wereldsterren.

Nederland zit weer flink in de techno lift. Over de hele wereld worden platen van vaderlandse producers en dj's door de top van de techno scene gedraaid. Daarom staat het hoofdpodium tijdens de vijfde editie helemaal in het teken van Dutch Techno. Met onder meer een live set van de nieuwe held Joris Voorn, die in het buitenland inmiddels op handen wordt gedragen. Neerlands meest vooraanstaande acts staan dus de hele dag centraal in de programmering. En ook op het gebied van 'minimal' trekt Awakenings alles uit de kast. Deze gestripte en experimentelere vorm van techno, die de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt, is in alle varianten aanwezig.

De afgelopen jaren heeft het Awakenings festival dankzij de uitstekende organisatie, de gemoedelijke sfeer en gevarieerde line up naam gemaakt als het meest sfeervolle en 'vrolijkste' dance festival van Nederland. Het festival kreeg de afgelopen twee jaar de Gouden Kabouter Award voor 'beste festival' uitgereikt. Wereldwijd wordt er met respect gesproken over dit unieke technofestival op de grens van Amsterdam.

Meer info over de line up en gegevens over het festival zijn te vinden op de website www.awakenings.nl. De landelijke voorverkoop voor Awakenings Outdoor gaat op 16 april van start bij de bekende voorverkoopadressen en (Free Record Shop). Meer details volgen de komende weken.

De volledige en bevestigde line-up:

LIVE:
2 Dollar Egg, 2000 and one & Jerome, Function, Gabriel Ananda, Joris Voorn, Sebastian Kramer, Taakaki Itoh, Secret Cinema.

DJ'S:
Adam Beyer, Andre Galluzzi, Amok, Bart Skils, Cari Lekebusch, Chris Hope, Darko Esser, Dominik Eulberg, Frank Kvitta, Gideon, Karotte, Krause duo nr. 2, Magda, Marco Nastic, Marco Remus, Misa Salacova, Michel de Hey, Paco Osuna, Pet Duo, Ricardo Villalobos, Rush, Shinedoe, Steve Bicknell, Steve Rachmad, Umek, Valentino Kanziani, Wighnomy Brothers, Zip&Sammy Dee.


Awakenings Festival
Zaterdag 2 juli
10.30 - 0.00 uur
Festivalterrein Spaarnwoude
36,75 (ex fee)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws