Nieuw album Röyksopp nog deze zomer

Partyscene Redactie | 6 april 2005
headlines


Op de site www.royksopp.com is een barometer te zien die de vorderingen van een aankomend album aangeeft. Deze geeft inmiddels 95% aan, waar uit op te maken is dat het artistieke werk zich in de afrondende fase bevindt.

De Britse radiozender BBC1 heeft al een track gedraaid die luistert naar de naam “49 per Cent”. Een luisteraar omschreef het als een mix van “Poor Leno” en “Röyksopp’s Night Out”, maar dan met meer beats per minute. Niet duidelijk is of het hier daadwerkelijk om een voorproefje van het nieuwe album of een nieuwe single gaat.

Volgens de geruchtenmachine zou het nieuwe album, dat op het label Astralwerks verschijnt, van de zomer in de shops moeten liggen. Groepslid Torbjörn Brundtland geeft in een interview met Billboard alvast een paar hints over de te varen muzikale koers. Deze is melodieuzer, maar ook een stuk harder. Een derde album zou dan weer rustiger van toon worden. Als dat net zo lang op zich laat wachten als het tweede album, kunnen we dus zo rond 2009 een ambient-album verwachten van de band. Maar niet nadat eerst het stevigere werk aan bod is geweest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws