Red Bull Music Academy

Partyscene Redactie | 6 april 2005
headlines


De Red Bull Music Academy heeft een zelfontwikkeld lesprogramma, waarmee al jaren nieuwe talenten opgeleid worden. Ieder jaar zijn er twee groepen van ieder dertig ambitieuze dj’s, producers en muzikanten, met uiteenlopende muzikale en culturele achtergronden, die samen komen op een unieke locatie. Daar zijn de mentors, mensen die al een essentiële rol in de muziek gespeeld hebben, aanwezig. Het werkterrein bestaat uit vele studio’s en speelruimtes, die uitgerust zijn met dj-sets, mengpanelen, samplers, synths en de nieuwste software. Het totale programma duurt twee periodes van twee weken. Doel is het uitwisselen van ideeën, invloeden en anekdotes, het voeren van discussies en de gezamenlijke kick van een avondje clubben.

Iedereen die kan meedoen met de Music Academy in Seattle. Als je mee wilt doen, dan kun je je tussen 18 april en 3 juni 2005 opgeven door een ingevulde vragenlijst, samen met een mix-cd of compilatie van eigen producties en een recente foto te sturen naar de organisatie. Uiteindelijk zullen er zestig deelnemers geselecteerd worden. Je reis- en verblijfskosten worden door de Academy vergoed. Als je wordt uitgekozen, wordt in ingedeeld in term 1 (6 t/m 18 november) of term 2 (27 november t/m 9 december). Uiterlijk 29 juli hoor je of je mee mag.

In alle vinylspeciaalzaken liggen cd-roms met inschrijfformulieren. Alle verdere info kun je vinden op www.redbullmusicacademy.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws