Toon festival

Partyscene Redactie | 31 maart 2005
headlines



Het )toon) festival wordt voor de zesde keer gehouden op verschillende locaties in Haarlem. Het festival signaleert de ontwikkelingen in de muziek en de beeldende kunst. In de programmering experimentele electronische acts, van live tot dj en van geluidssculptuur tot beeldconcert. Door de digitale revolutie heeft de muziek en beeldende kunst nieuwe impulsen gekregen, waardoor er tal van nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan. De organisatie wil die ontwikkeling laten zien aan een breed publiek. Waarom zou een technokunstenaar bijvoorbeeld niet in een kunstgallerij kunnen optreden?

)toon) geeft ook dit jaar weer de ruimte aan technokunstenaars, soundscapes, luisterexposities en beeldconcerten. Veertig artiesten verlenen hun medewerking. Het Britse Scanner komt langs in de V&D en ‘scant’ winkelgeluiden door microfoons in liften, bij kassa’s, toiletten en roltrappen. Die klanken worden vervormd en gemixed met zijn muziek. Verder is er een clubnacht van het hippe Keulse label Kompakt (in samenwerking met Electronation), met onder meer een optreden van The Wighnomy Brothers, een muzikale installatie/live show van Michael J. Schumacher, die geluiden van analoge synthesizers en traditionele instrumenten manipuleert, een nacht van het Berlijnse kunstenaarscollectief Ocean Club, met live op het podium Thomas Fehlmann (The Orb) en een concert van sampler-, minimale-elektronica- en dubspecialst Jan Jelinek. Ook Seymour Bits komt optreden.

Een deel van de optredens is gratis toegankelijk, zoals de soundsculpturen in het centrum van de stad. Er zijn ook losse kaarten te koop en er is zelfs een passepartout verkrijgbaar voor alle dagen.

Kijk voor meer informatie op www.toonfestival.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws