Fuse-In Detroit: Electronic-Soul Movement 2005

Partyscene Redactie | 25 februari 2005
headlines


Na twee dagen onderhandelen is het contract getekend en daardoor is de basis gelegd voor een festival. Dit zal eind mei tijdens Memorial Day Weekend plaatsvinden. Dat is al heel snel en omdat er zo weinig tijd is, moet het gebeuren wat minder groots aangepakt worden dit jaar. In 2004 organiseerde Saunderson het festival samen met Derrick May, maar deze heeft afgelopen herfst besloten uit de business te stappen in verband met financieel verlies en stress.

Het Fuse-In Detroit Movement Festival is altijd gratis geweest, maar omdat het dit jaar zo kort dag is, is het nog een chaos wat betreft sponsoren en artiesten. Er is dus een kans dat er entree gevraagd gaat worden, een klein bedrag tussen de 5 en 10 dollar. Dit gaat in overleg met Detroit City Council.

Saunderson wil dit jaar evenveel live acts als dj’s op het festival. Meer variatie, meer mix van verschillende genres. Om geld in te zamelen worden er allerlei feesten gegeven en verder hoopt de organisatie op financiele en logistieke steun van de technoscene.

Nederland heeft vorig jaar ook een eigen podium gehad op het festival, gehost door Stichting de Generator. Ons land werd toen vertegenwoordigd door 18 dj’s: Aardvarck, Benny Rodrigues, Dame, Dimitri, Estroe, Joachim, Ramon, Remy, Rockid, Duplex, Joris Voorn, Legowelt, Leroy, Miss Monica, Paco & Frederick, Rednose Distrikt, Steve Rachmad en T!M.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws